Our social corner

Life

Papa Francisc va călători într-un papamobil electric construit de Fisker

fisker ocean papamobil1
Distribuie

Designerul de automobile Henrik Fisker i-a prezentat Papei Francisc imagini ale proiectului propus în cadrul unei întâlniri de la Vatican.

image

Imaginile prezintă un SUV Ocean alb modificat, cu o cupolă de sticlă deasupra, din care papa poate să salute publicul. Compania Fisker a declarat că va livra vehiculul în cursul anul următor. 

Henrik Fisker este cunoscut pentru colaborarea cu Aston Martins, BMW Z8 și Tesla. Acesta a declarat într-un comunicat al companiei că a fost inspirat de interesul manifestat de Papa Francisc în legătură cu mediul înconjurător și impactul schimbărilor climatice pentru generațiile viitoare.

Din acest motiv, interiorul papamobilului produs de Fisker va conține o varietate de materiale durabile, inclusiv covorașe fabricate în urma reciclării sticlelor de plastic recuperate din ocean.

Compania intenționează să livreze Papei această versiune a SUV-ului Ocean Fisker anul viitor. Producția Fisker Ocean urmează să înceapă pe 17 noiembrie 2022. Până acum s-au făcut deja peste 16.000 de rezervări pentru Ocean, prețurile începând de la 37.499 USD în SUA și 32.000 EUR în Germania.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro