Our social corner

Business

Pehart Grup, interesat de producția de hidrogen verde, ca sursă de energie alternativă

  • Cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic și industrial din România, Pehart, realizează un studiu de prefezabilitate pentru instalarea unui parc fotovoltaic și producția de hidrogen verde prin electroliză.
  • Compania este interesată să creeze facilități pentru stocarea hidrogenului verde produs și să îl utilizeze într-o centrală de cogenerare în amestec cu gazul natural. 

Discuțiile despre reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea viitorului planetei sunt o prioritate pe agenda guvernelor celor mai multe state din lume. Cu obiectivul declarat de a scădea amprenta de carbon prin folosirea de tehnologii care protejează mediul, Pehart Grup este una dintre primele companii românești care dorește să facă pași importanți în producerea hidrogenului verde pentru uzul industrial. 

Cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic și industrial din România, Pehart Grup realizează un studiu de prefezabilitate pentru analizarea implementării tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen. Producătorul de hârtie pentru uz casnic și industrial a semnat deja un contract cu cercetătorii de la ICSI Energy Râmnicu Vâlcea, specializați în implementarea, dezvoltarea și popularizarea în România a tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen. Pehart Grup își propune:

  • Instalarea unui parc fotovoltaticpentru producția de energie verde;
  • Instalarea unui electrolizor care să utilizeze energia produsă de parcul fotovoltaic pentru producția de hidrogen verde; 
  • Stocarea hidrogenului fabricat;
  • Amestecarea hidrogenului cu gazul natural și utilizarea acestuia într-o centrală în cogenerare, care va include și soluții de captare a emisiilor de carbon.

Compania Pehart este preocupată de multă vreme de reducerea emisiilor de carbon prin utilizarea tehnologiilor prietenoase cu mediul”, spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup. „An de an am căutat să evoluăm din acest punct de vedere, să fim la curent cu tot ce e nou în domeniu și să găsim soluții care să ajute cât mai mult la scăderea amprentei de carbon. Faptul că acum realizăm studii de prefezabilitate pentru producerea hidrogenului verde pentru uzul industrial se înscrie pe linia acestor preocupări. Suntem convinși că tehnologiile energetice bazate pe hidrogen reprezintă viitorul și nu doar în industrie, ci pentru toată lumea. Și chiar dacă acum producerea hidrogenului verde nu este folosită pe scară largă în România, credem că se poate dezvolta în următorii ani. Acesta este un trend important în Europa, pe care ne dorim să-l urmăm”, mai spune managerul general al Pehart. 

Compania Pehart produce anual 100.000 tone de hârtie tissue în cele două fabrici ale sale de la Petrești-Sebeș, județul Alba și Dej, județul Cluj și are o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România, iar compania asigură producția și pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanțurilor de retail. Pehart Grup este prezent cu produse de uz casnic și industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei și deține brandurile Pufina, Alint și Altessa, dar produce și jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienții industriali și pentru consumul propriu.

Click pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


finala Survivor Romania
TVAcum 2 zile

Marea Finală Survivor România 2025 – 23 aprilie, ora 23:30, la PRO TV și VOYO. Daniel Pavel: „Luptele finale fac diferența!”

moartea Papei Francisc
ActualitateAcum 2 zile

Mesajele liderilor lumii după moartea Papei Francisc

alegerea noului Papă
ActualitateAcum 2 zile

Alegerea noului Papă: procesul conclavului și atribuțiile Suveranului Pontif​

fibrilație atrială
HealthAcum 2 zile

Doar 5 minute de mers alert pe zi pot reduce riscul de fibrilație atrială cu până la 43%​

Vacanța de Paște
Ghiduri de performanță pentru adolescențiAcum 7 zile

Vacanța de Paște pentru elevii de clasa a VIII-a: echilibru între odihnă și pregătire pentru Evaluarea Națională

HITPIG: Purcelușul detectiv
EntertainmentAcum 7 zile

„HITPIG: Purcelușul detectiv”, la cinema din 17 aprilie

Death in Paradise1
TVAcum 7 zile

Luna aprilie la BBC First: crime, mistere și personaje memorabile

Program Paște 2025
BusinessAcum 7 zile

Program Paște 2025: Orarul Lidl, Carrefour, Auchan, Kaufland și Penny

gaură neagră
SciencesAcum 7 zile

O gaură neagră emite de 100 de ori mai multă energie decât s-a observat anterior

skyshowtime mai
TVAcum 7 zile

SkyShowtime: Atracțiile lunii mai

Google Ads Safety Report 2024
TechAcum 7 zile

Google Ads Safety Report 2024: Cum contribuie AI-ul la un mediu publicitar online mai sigur

Chefi la cuțite sezon 15 - primul battel
TVAcum 7 zile

Chefi la Cuțite Sezon 15: Primul battle cu mutare șocantă a lui Ștefan Popescu

Mașini comuniste: Wartburg 353
LifeAcum 7 zile

Mașini comuniste din Europa de Est: istorie, nostalgie și modele iconice

jocurile foamei 2026
EntertainmentAcum o săptămână

Noul film Jocurile foamei 2026: Sunrise on the Reaping – Tot ce trebuie să știi despre prequel

dinți umani laborator
HealthAcum o săptămână

Premieră științifică: dinți umani crescuți în laborator

Facebook

underarmour.ro

Avertizari meteo

  • Atentionare meteorologica

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-04-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 aprilie, ora 12 – 23 aprilie, ora 23Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate: conform textului și hărții             În Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...60 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.        Notă: Astfel de fenomene se vor semnala izolat și în restul teritoriului.                 Joi (24 aprilie), vremea va fi instabilă în vestul țării.