Our social corner

Business

Pehart Grup, interesat de producția de hidrogen verde, ca sursă de energie alternativă

pehart1
Distribuie

  • Cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic și industrial din România, Pehart, realizează un studiu de prefezabilitate pentru instalarea unui parc fotovoltaic și producția de hidrogen verde prin electroliză.
  • Compania este interesată să creeze facilități pentru stocarea hidrogenului verde produs și să îl utilizeze într-o centrală de cogenerare în amestec cu gazul natural. 

Discuțiile despre reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea viitorului planetei sunt o prioritate pe agenda guvernelor celor mai multe state din lume. Cu obiectivul declarat de a scădea amprenta de carbon prin folosirea de tehnologii care protejează mediul, Pehart Grup este una dintre primele companii românești care dorește să facă pași importanți în producerea hidrogenului verde pentru uzul industrial. 

Cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic și industrial din România, Pehart Grup realizează un studiu de prefezabilitate pentru analizarea implementării tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen. Producătorul de hârtie pentru uz casnic și industrial a semnat deja un contract cu cercetătorii de la ICSI Energy Râmnicu Vâlcea, specializați în implementarea, dezvoltarea și popularizarea în România a tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen. Pehart Grup își propune:

  • Instalarea unui parc fotovoltaticpentru producția de energie verde;
  • Instalarea unui electrolizor care să utilizeze energia produsă de parcul fotovoltaic pentru producția de hidrogen verde; 
  • Stocarea hidrogenului fabricat;
  • Amestecarea hidrogenului cu gazul natural și utilizarea acestuia într-o centrală în cogenerare, care va include și soluții de captare a emisiilor de carbon.

Compania Pehart este preocupată de multă vreme de reducerea emisiilor de carbon prin utilizarea tehnologiilor prietenoase cu mediul”, spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup. „An de an am căutat să evoluăm din acest punct de vedere, să fim la curent cu tot ce e nou în domeniu și să găsim soluții care să ajute cât mai mult la scăderea amprentei de carbon. Faptul că acum realizăm studii de prefezabilitate pentru producerea hidrogenului verde pentru uzul industrial se înscrie pe linia acestor preocupări. Suntem convinși că tehnologiile energetice bazate pe hidrogen reprezintă viitorul și nu doar în industrie, ci pentru toată lumea. Și chiar dacă acum producerea hidrogenului verde nu este folosită pe scară largă în România, credem că se poate dezvolta în următorii ani. Acesta este un trend important în Europa, pe care ne dorim să-l urmăm”, mai spune managerul general al Pehart. 

Compania Pehart produce anual 100.000 tone de hârtie tissue în cele două fabrici ale sale de la Petrești-Sebeș, județul Alba și Dej, județul Cluj și are o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România, iar compania asigură producția și pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanțurilor de retail. Pehart Grup este prezent cu produse de uz casnic și industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei și deține brandurile Pufina, Alint și Altessa, dar produce și jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienții industriali și pentru consumul propriu.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 3 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum 4 săptămâni

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum 4 săptămâni

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement