Our social corner

Life

Peste 15.000 de participanți la primul weekend de promenadă urbană din București

Strazi deschise Foto ARCUB11
Distribuie

Peste 15.000 de bucureşteni şi turişti s-au bucurat de străzi eliberate de maşini în weekendul 30 aprilie – 1 mai 2022 şi au participat la zeci de activităţi culturale şi sportive din cadrul „Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană”, un eveniment organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism și alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București, PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali. 

Proiectul „Străzi deschise” care presupune pietonizarea mai multor străzi din zona centrală a Capitalei (Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața „George Enescu”, Piața Universității, Bulevardul Unirii și Șoseaua Kiseleff) și crearea unor spații de promenadă și relaxare în centrul orașului a debutat, astfel, cu succes și va continua în mai multe weekenduri până în 16 octombrie.

În cele două zile, în cadrul „Străzi deschise” au avut loc și o serie de evenimente pregătite de mai multe instituţii de cultură ale Capitalei. Astfel, pe Calea Victoriei, Teatrul Masca şi Teatrul Ion Creangă au prezentat spectacole de teatru în faţa Muzeului de Istorie al României, iar actorii Teatrului de Revistă Constantin Tănase au jucat un spectacol chiar în faţa teatrului. Tot pe Calea Victoriei, în zona Hotelui Golden Tulip Victoria Bucharest, trecătorii au putut vizita expoziţia de fotografie „La Pas pe Calea Victoriei”, un proiect creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București, ce readuce în prim-plan istoria și parfumul Bucureștiului de altădată. Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti de pe traseul pietonal al „Străzilor deschise” şi-a deschis porţile participanţilor la eveniment şi i-a invitat să viziteze trei expoziţii ale muzeului şi o expoziţie outdoor.

Piaţa „George Enescu” şi Şoseaua Kiseleff au găzduit activităţi destinate copiilor în ambele zile de weekend la „Străzi deschise”. Opera Comică pentru Copii a adus cel mai mare puzzle din lume în Piața „George Enescu” şi a pregătit ateliere, parade şi sesiuni de dans pentru cei mici. PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București a propus micilor bucureşteni o serie de locuri de joacă pe Şoseaua Kiseleff, unde copiii şi-au putut testa abilităţile în diversele circuite sportive.

O plimbare pe Şoseaua Kiseleff în weekendul 30 aprilie – 1 mai a inclus, pentru cei mari, şi expoziţia CREART „Arhitectură şi Regalitate” ce ilustrează influenţa regalităţii în arhitectura din România.

În Piaţa Universităţii, a fost inaugurată duminică, 1 mai, cea de-a 65-a ediție a expoziției internaționale anuale „World Press Photo România”, proiect inclus în seria de evenimente „Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană” 2022.

„Străzi deschise” continuă în zona centrală în weekendul 14-15 mai când segmente din Calea Victoriei şi Bulevardul Unirii vor deveni pietonale şi vor găzdui o nouă serie de activităţi artistice şi pentru copii

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 4 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum o lună

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o lună

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement