Stați în legătură cu noi

Sport

Peste 400 de sabreri din toată lumea participă la Cupa Riposta

Clubul sportiv Riposta organizează una dintre cele mai importante competiții din cadrul Circuitului European de Cadeți la sabie.

Riposta Cup se va desfășura pe 29 si 30 ianuarie începând cu ora 09:00 la Sala Polivalenta din București. La competiția organizată în parteneriat cu Federația Română de Scrimă s-au înscris 431 de sportivi cu vârste cuprinse intre 12 și 17 ani, din 23 de țări de pe toate continentele.

Sâmbătă sunt programate probele de sabie masculin individual – de la ora 9.00 și cea pe echipe feminin, începând cu ora 13.00, pentru ca duminică să fie rândul fetelor să tragă la individual și al băieților la echipe, de la aceleași ore.

Evenimentul sportiv, care a ajuns deja la a cincea ediție, se bucură de mult succes în cadrul comunității de sabreri de la nivel mondial, și reprezintă cea mai mare competiție internațională de scrimă organizată în România.

Concursul se bucură de sprijinul Confederaţiei Europene de Scrimă, al Federaţiei Române de Scrimă precum şi de cel al UniCredit Bank, Apa Bucovina, Urban Monkey și GNC.

Sabia a adus României cinci medalii la Jocurile Olimpice, dintre care două la proba individuală, prin Mihai Covaliu și trei la proba pe echipe, și nenumărate trofee la campionatele mondiale și europene.

Advertisement

Clubul Riposta pregătește copii începând din 2008, iar anul trecut a adunat nu mai puțin de șaptesprezece medalii la campionatele naționale, la toate categoriile de vârstă.

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro