Our social corner

Health

Pfizer a dezvoltat un antiviral împotriva SARS-CoV-2

medicamente1
Distribuie

Cercetătorii sunt de părere că SARS-CoV-2 este greu de eliminat, însă ar putea deveni endemic dacă ar exista mai multe instrumente pentru controlul bolii. Alături de vaccinuri, se caută soluții pentru tratamentul sigur, accesibil și eficient al diverselor stadii ale bolii.

După ce companiile farmaceutice Ridgeback Biotherapeutics și Merck Sharp & Dohme au primit aprobarea pentru utilizarea Molnupiravir la pacienții cu COVID-19 din Regatul Unit, Pfizer a publicat o lucrare care demonstrează că medicamentul său, PAXLOVID, este sigur și are efecte antivirale împotriva SARS-CoV-2.

Compania Pfizer a publicat detaliile unui studiu clinic și preclinic de fază 1, ale cărui rezultate arată că antiviralul dezvoltat este sigur pentru oameni, la concentrații eficiente împotriva SARS-CoV-2. Acest lucru este valabil atât atunci când medicamentul este utilizat singur, cât și atunci când este utilizat împreună cu un alt antiviral.

Guvernul Regatului Unit a anunțat recent că a comandat 730.000 de doze de antivirale COVID-19, majoritatea dozelor fiind pentru molnupiravir și 250.000 de doze pentru medicamentul produs de Pfizer.

În prezent se efectuează studii din faza 2 și 3 pentru a determina dacă antiviralul PAXLOVID este sau nu eficient la pacienții cu COVID-19 cu risc de îmbolnăvire severă. 

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro