Our social corner

Life

Piano Star: Tineri muzicieni și pianiști de renume mondial, în ianuarie la ARCUB

Muzicieni cu reputaţie internaţională susţin în luna ianuarie o serie de masterclassuri la Bucureşti în cadrul programului de excelenţă Piano Star.

Masterclassurile fac parte din cel de-al patrulea modul care închide programul Piano Star destinat tinerilor pianişti cu o serie de evenimente programate între 18 şi 23 ianuarie la ARCUB, Goethe Institut Bucureşti şi Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti. Piano Star este o iniţiativă a Asociaţiei Artual şi DC Communication, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB.

Ultimul modul al programului de excelenţă Piano Star beneficiază de prezenţa unor nume de referinţă în lumea muzicii internaţionale şi oferă o serie de experienţe culturale atât participanţilor, cât şi publicului larg. Astfel, în perioada 18-21 ianuarie, publicul bucureştean este invitat să asiste la masterclassurile susţinute de William Fong (Academia Regală de Muzică din Londra și șef al catedrei de pian la Purcell School), Uta Weyand (fondatoare Pianale International Academy), Barbara Szczepanska (Conservatorul Robert Schumann), Kira Frolu (Asociația Artual, inițiatoarea PianoStar, pianistă, Royal Academy of Music) și Aaron Shorr (șef catedră pian Conservatorul Regal din Scoția) la ARCUB, Goethe-Institut Bucureşti şi Institutul Liszt

După cele patru zile de masterclassuri de perfecţionare tehnică şi interpretativă, cei zece tineri pianişti din programul Piano Star vor susţine recitaluri la ARCUB în cadrul Festivalului Piano Star din 22 ianuarie, urmat de o Gală de premiere pe 23 ianuarie. Un maraton al repertoriilor studiate în întregul proiect, Festivalul Piano Star este împărţit în trei părţi – Chopin şi Liszt, Studii şi Dansuri, Muzică românească – şi include, de asemenea, lucrări la 4, 6 şi 8 mâini. 

Cei mai apreciaţi pianişti sunt premiaţi în cadrul Galei Piano Star din 23 ianuarie, de la Sala Mare ARCUB. Premiile constau în recitaluri, burse, vizite de studiu, înregistrări și difuzare radio și sunt acordate de un juriu internațional din care fac parte: Răzvan Popovici (Director al Festivalului SONORO), Dr. Joachim Umlauf (Director al Goethe Institut București), Dragoș Dimitriu (Director al Filarmonicii Brașov), E.S. Dl. Arthur Mattli (Ambasadorul Confederației Elvețiene în România) și profesorii care susțin masterclassurile de pian: William Fong (Academia Regală de Muzică din Londra și Purcell School, Școala Specială de Muzică pentru copii talentați), Uta Weyand (Pianale International Academy), Barbara Szczepanska (Robert Schumann Hochschule), Aaron Shorr (Conservatorul Regal al Scoției), Kira Frolu (Asociația ARTUAL).  

Capacitatea sălilor fiind redusă la 30%, prezența la aceste evenimente rămâne conditi̦onată de rezervarea locurilor pe adresa de e-mail pianostar@dccom.ro și de prezentarea certificatului verde la intrare.

Despre Piano Star

Prima ediție a programului Piano STAR se derulează în perioada iulie 2021 – ianuarie 2022. Primul modul a avut loc la Brașov în august, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania și Liceul de Muzică Tudor Ciortea, iar următoarele trei la București, în septembrie, noiembrie și ianuarie. În cadrul programului au avut loc și recitalurile Kira Frolu (la Goethe Institut București și Arcub) și Florian Mitrea (la Centrul de Arte Tinerimea Română), dar și o masă rotundă pe tema educației artistice și scena culturală. Simultan cu sesiunile de interpretare, cursanții au participat și în ateliere practice de comunicare sub ı̂ndrumarea directă a unor specialiști, pentru a-și perfecționa abilitățile de a se prezenta publicului atât pe scenă, cât și ı̂n mediile online și a dobândi noțiuni practice de organizare de evenimente culturale. Profesorii ı̂ndrumători ai participanților au făcut, de asemenea, parte din program pentru schimb de practici cu echipa de proiect.

Facebook

underarmour.ro

Avertizari meteo

  • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting

    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:00 si 15:00 In zona : Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m; Se vor semnala : Intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de 120-140 km/h.

  • Atentionare meteorologica

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor; Mesaj : MESAJ 1/2 INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 15 martie, ora 10 - 18 martie, ora 10Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, precipitații mixte, răcireZone afectate: conform textului       Sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, vor fi cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Local, în majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...45 km/h.      Începând de duminică și până marți dimineața, în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații local însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Treptat, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la început la munte, apoi și în zonele mai joase de relief ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. MESAJ 2/2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 15 martie, ora 12 - 16 martie, ora 02Fenomene vizate: intensificări ale vântuluiZone afectate: conform textului și hărții       În sudul Banatului, sud-vestul și sudul Transilvaniei, în Moldova și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini mari, în general de peste 1700 m, rafalele vor fi de 80...100 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).