Our social corner

Business

Piața de materiale plastice reciclate va ajunge la 70 miliarde de dolari până în 2030

reciclare plastic1
Distribuie

Potrivit unui raport al Grand View Research, la nivel global, piața materialelor plastice reciclate va ajunge la aproximativ 70 miliarde USD până în 2030, în creștere cu 4,8% față de perioada de prognoză.

Dimensiunea pieței globale a materialelor plastice reciclate a fost estimată la 46,09 miliarde USD în 2021 și este de așteptat să ajungă la 47,6 miliarde USD în 2022.

Creșterea pieței materialelor plastice reciclate este influențată de legile și reglementările din fiecare țară, de creșterea gradului de conștientizare referitor la gestionarea durabilă a deșeurilor din plastic și reducerea impactului plasticului asupra mediului.

Cererea de produse medicale și de îngrijire a crescut pe fondul pandemiei globale de COVID-19, la fel ca și cererea de produse electrice și electronice, cum ar fi laptopuri și telefoane mobile, pe măsură ce companiile și-au trimis angajații să lucreze de acasă, iar instituțiile de învățământ au trecut la cursurile online. 

Aceste creșteri ale utilizării electronicelor au propulsat cererea de materiale plastice reciclate, iar piața globală a materialelor plastice va fi susținută și de creșterea consumului de materiale plastice din construcții, auto, dispozitive medicale și industriile electrice și electronice.

Din punct de vedere regional, Asia Pacific a dominat această piață, cu peste 47% din veniturile globale în 2021. Se așteaptă ca industria construcțiilor din Asia Pacific să înregistreze o creștere considerabilă datorită cererii tot mai mari pentru proiecte de construcții nerezidențiale, cum ar fi spitale sau școli, ceea ce va duce la o cerere de diverse materiale de construcție. Europa ocupă locul al doilea în ceea ce privește veniturile, piața fiind condusă de adoptarea unei economii circulare necesare pentru reducerea amprentei de carbon, asociată cu metoda convențională de producție a plasticului.

Sursa: Grand view research

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro