Our social corner

Actualitate

Pictură, cărţi obiect, colaje şi ţesături în expoziţia Ancăi Seel-Constantin de la ARCUB

GeografiaCuvintelor poster 1
Distribuie

Artista elvețiană de origine română Anca Seel-Constantin expune, în această toamnă, la Bucureşti, o selecţie a celor mai importante lucrări de artă realizată în ultimii ani. Intitulată „Geografia cuvintelor”, expoziţia semnată de Anca Seel-Constantin, organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, poate fi vizitată în perioada 15 septembrie – 16 octombrie 2022 la ARCUB Hanul Gabroveni.

După ce a expus la Salonul de Grafică şi la Institut du Monde Arabe din Paris, la Gallery 44 New York sau la Congresul Mondial de Estetică din Tokyo, Anca Seel-Constantin propune publicului bucureştean „Geografia cuvintelor”, o expoziţie în care „artista se povestește cu rafinamentul unui jurnal din secolul trecut” aşa cum explică Carmen Popesco-Negresco, critic şi istoric de artă.

„Fotografii vechi, cărți de joc, oglinzi, cărți poștale: mici obiecte ale femininului […] țes o lume densă. Hârtia se aglomerează ca un ierbar, stări sufletești, amintiri sunt prinse atent cu etichete mici, precum «crenguță înflorită, 15 mai 1924». Culorile proaspete și strălucitoare, materialitatea abundentă pot deruta privitorul vorbindu-i despre superficialitate. În realitate, ne aflăm însă în fața unei epiderme extrem de senzoriale, iar miza este capacitatea noastră de a descoperi introspecția profundă din spatele acesteia.” – Carmen Popesco-Negresco, critic şi istoric de artă

Expoziţia „Geografia cuvintelor” poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 12.00-20.00, la Sala Coloanelor de la etajul 1 al Hanului Gabroveni în perioada 15 septembrie – 16 octombrie. În fiecare zi de luni expoziția va fi închisă. Accesul este gratuit.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro