Tech

Portretele împăraților romani au fost refacute cu ajutorul inteligenței artificiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Daniel Voshart a folosit in cadrul proiectului sau 800 de imagini cu busturi pentru a realiza portretele celor 54 de împărați ai Imperiului Roman din perioada 27 î.Hr. până la 285 d.Hr.

Principala tehnologie utilizata in proiectul Imparatilor Romani este Artbreeder, care folosește inteligența artificială, m pentru a realiza imagini compozite. 

Rețelele contradictorii generative sunt principala tehnologie care înlesnește utilizarea Artbreeder. 

Pentru fiecare portret, Voshart a încărcat zeci de imagini cu busturi înfățișându-l pe împărat, realizand astfel o asemanare din ce în ce mai buna. 

Urmatoarea etapa a proiectului a fost realizata in Photoshop, cand designerul a eliminat fisurile, a adăugat textura pielii și culoarea ochilor, transformând în esență sculpturile în imagini fotografice de înaltă rezoluție.  

“Scopul meu nu a fost să dramatizez sau să-i fac pe împărați să pară eroi. În alegerea bustului / sculpturilor, abordarea mea a fost să infatisez bustul făcut când împăratul era în viață.”, marturiseste designerul canadian, Daniel Voshart.

Daniel Voshart este licențiat în Arte Plastice la Școala de Arte de Imagine din cadrul Universitatii Ryerson. În 2015, Daniel a absolvit un masterat de arhitectură la Universitatea din Toronto, cu accent pe design durabil și VR .  Proiectul imparatilor romani poate fi cumparat pe etsy.com.

Credit foto: Daniel Voshart

Write A Comment