Ion Tugearu – O viață dedicată dansului
„Prințul baletului românesc”, Ion Tugearu, este protagonistul acestui documentar ce transcende granițele unui simplu omagiu. Filmul explorează complexitatea relației dintre artist și propria sa imagine, punând sub semnul întrebării cine deține controlul asupra narațiunii artistice.
Cu o carieră impresionantă ce se întinde pe șase decenii, Ion Tugearu a strălucit pe cele mai importante scene ale lumii, lăsând o amprentă de neșters asupra dansului românesc. „Despre imposibilitatea unui omagiu” celebrează nu doar talentul său excepțional, ci și contribuția sa esențială la formarea generațiilor de dansatori și la dezvoltarea dansului contemporan în România.
O regizoare în ascensiune
Xandra Popescu, regizoarea filmului, este o voce proaspătă și promițătoare încinematografia românească. Cu o filmografie ce include scurtmetraje premiate la festivaluri internaționale, precum „Perfect Two” și „Sentimental Stories”, Popescu se afirmă ca o artistă curajoasă, preocupată de explorarea temelor identitare și a formelor neconvenționale de expresie artistică.
O producție de excepție
„Despre imposibilitatea unui omagiu” este rezultatul unei colaborări remarcabile între microFILM, Hello Trouble, Televiziunea Română și Komplizen Film, cu sprijinul unor parteneri importanți precum CNC, UCIN, UPFAR ARGOA și Institutul Cultural Român.
Premiera mondială de la Locarno reprezintă o recunoaștere internațională a valorii acestui documentar și o oportunitate pentru publicul larg de a descoperi povestea fascinantă a lui Ion Tugearu, un artist emblematic pentru cultura română.
COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:40 si 20:00 In zona : Județul Cluj: Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Luna, Moldovenești, Călărași; Se vor semnala : Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h.
COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 17 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 17:40 si 20:00 In zona : Județul Mureş: Târnăveni, Luduș, Iernut, Sarmașu, Ungheni, Band, Adămuș, Pănet, Ceuașu de Câmpie, Mica, Batoș, Gănești, Râciu, Sânpaul, Zau de Câmpie, Valea Largă, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Chețani, Miheșu de Câmpie, Sânger, Ogra, Băgaciu, Cuci, Iclănzel, Șăulia, Cucerdea, Bogata, Fărăgău, Pogăceaua, Șincai, Ațintiș, Grebenișu de Câmpie, Mădăraș, Crăiești, Băla, Bichiș, Tăureni, Papiu Ilarian, Cozma; Se vor semnala : Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h.
COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor; Mesaj : MESAJ 1/2 INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 15 martie, ora 10 - 18 martie, ora 10Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, precipitații mixte, răcireZone afectate: conform textului Sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, vor fi cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Local, în majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...45 km/h. Începând de duminică și până marți dimineața, în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații local însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Treptat, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la început la munte, apoi și în zonele mai joase de relief ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. MESAJ 2/2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 15 martie, ora 12 - 16 martie, ora 02Fenomene vizate: intensificări ale vântuluiZone afectate: conform textului și hărții În sudul Banatului, sud-vestul și sudul Transilvaniei, în Moldova și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini mari, în general de peste 1700 m, rafalele vor fi de 80...100 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).