Our social corner

Sport

Premii mai mari pentru sportivii români medaliaţi la competiţii internaţionale

medalii 1
Distribuie

Guvernul României a majorat cu 50% valoarea premiilor pentru sportivii români care s-au clasat pe podium la competiţiile internaţionale.

Astfel, un sportiv care câștigă o medalie de aur la campionatele mondiale de seniori primește 84.000 de euro, în timp ce argintul este recompensat cu 55.000 de euro, iar bronzul cu 45.000 de euro.

Medaliile câștigate la Jocurile Olimpice au alte valori: aurul – 105.000 euro, argintul – 84.000 de euro, iar bronzul 63.000 de euro.

Nu numai sportivii sunt recompensați, ci și antrenorii și colectivele tehnice ale acestora. ”Este o formă de recunoaştere şi apreciere a performanţelor deosebite. Am văzut cu toţii în această vară, şi probabil că această serie de succese continuă, dată fiind determinarea şi forma foarte bună a sportivilor români”, a spus Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Astfel, pentru disciplinele sportive individuale, antrenorul care a pregătit un singur sportiv, premiat, poate primi un premiu al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea celui acordat sportivului.

Antrenorul care a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi poate primi un premiu sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea cumulată a premiilor unitare ale sportivilor pregătiţi.

Pentru disciplinele sportive individuale olimpice sau cele individuale neolimpice, din cadrul sporturilor olimpice unde pregătirea este asigurată de mai mulţi antrenori şi competiţia se desfăşoară la mai multe probe, premierea se face astfel: antrenorul principal sau antrenorul naţional poate primi un premiu compus din valoarea cea mai mare a unui premiu cumulată cu valoarea fiecăruia din celelalte premii obţinute de sportivii pregătiţi. Şi antrenorii secunzi vor putea primi un premiu de până la 75% din valoarea premiului obţinut de antrenorul principal.

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro