Our social corner

Health

Primul implant cerebral tratează cu succes un caz de depresie rezistentă

Distribuie

Până la o treime dintre pacienții diagnosticați cu depresie  nu răspund sau devin rezistenți la tratament. Niciun tip de medicament sau terapie nu pare să ajute. Cercetători din întreaga lume lucrează constant la noi opțiuni pentru tratamentul depresiei, cum ar fi un implant cerebral nou conceput pentru depresie rezistentă.

O echipă de cercetare în domeniul neuroștiinței de la Universitatea din California, San Francisco, a investigat metodele de stimulare profundă a creierului care ar putea ameliora simptomele depresiei.

Stimularea profundă a creierului a fost realizată în trecut cu succes și în alte tulburări ale creierului, ca boala Parkinson și epilepsia.

Cercetătorii au urmărit manual locul în care apărea depresia pacientului în creier și au identificat un model specific al undelor cerebrale, necesar pentru a marca locul unde s-a introdus electrodul ulterior.

Acest succes este considerat un progres incredibil în cunoașterea funcției creierului care stă la baza bolilor mintale.

Echipa înregistrează deja mai mulți pacienți în studiu pentru a vedea dacă pot găsi markeri ai deprsiei personalizați, pentru a le oferi bolnavilor un stimulator al creierului similar.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro