Our social corner

Actualitate

Program aniversar pe Calea Victoriei de Zilele Bucureștiului

zilele bucurestiului
Distribuie

Calea Victoriei redevine pietonală doar sâmbătă, 23 septembrie, în cadrul evenimentului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, și se transformă într-o scenă vibrantă de teatru, dans și artă. În contextul împlinirii a 564 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Bucureşti, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se alătură seriei de evenimente care celebrează oraşul la „Zilele Bucureştiului” şi propune bucureştenilor un program aniversar pe Calea Victoriei cu a doua ediţie „Noaptea Dansului”, organizată pe 23 septembrie, pe Calea Victoriei. 

Unul dintre cele mai de impact proiecte outdoor care dau viață orașului în sezonul estival, „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” a luat startul în luna aprilie și propune bucureștenilor, până în luna octombrie, o serie de weekenduri pietonale în oraș, menite să transforme spațiul public, altminteri aglomerat, în zone de relaxare temporare pentru locuitori și turiști. Weekendurile pietonale presupun instaurarea unor zone temporar pietonale în diverse puncte centrale și din cartierele Bucureștiului și organizarea unor activări stradale și momente artistice pe traseele pietonale ale evenimentului.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Municipiului București, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

Zone pietonale „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” / 23 septembrie 2023:

  • Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, între orele 10:00 și 22:00

Program artistic „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” Calea Victoriei / 23 septembrie 2023

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Calea Victoriei este animată la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” de ateliere de creație dedicate copiilor, spectacole de teatru ce recreează atmosfera citadină din secolul al XIX-lea şi momente de teatru cu păpuși. De asemenea, locuitorii şi turiştii vor avea ocazia să se bucure de o ediţie specială „Noaptea Dansului” organizată în prima zi de weekend, în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, în cadrul seriei de evenimente aniversare „Zilele Bucureştiului”.

Programul artistic al zilei de sâmbătă, 23 septembrie, debutează pe Calea Victoriei cu povești fermecate pentru copii. Artiștii Teatrului „Ion Creangă” le propun celor mici o adevărată „aventură” care începe pe scenă și îi va antrena în activități de creație cu prilejul atelierului de teatru „Turtița fermecată”, programat la ora 11.00, în zona statuii Iuliu Maniu.

Momentele artistice continuă cu dans indian, în zona Muzeului Național de Istorie a României, unde, începând cu ora 11.00, cursanții școlii Mirvani Dance Academy vor susține un spectacol de dans și vor invita trecătorii să se lase purtați de ritmuri exotice ale muzicii indiene. Programul artistic oferit de Meera Diverse Services este unul dintre proiectele câștigătoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

În contextul celebrării a 564 de ani de la atestarea documentară a Bucureștiului, Creator Media Team organizează, la „Străzi deschise”, a doua ediție „Noaptea Dansului”. Inclus în programul „Zilele Bucureștiului”, evenimentul „La mulți ani București – București dansează!” începe la ora 17.00, în zona Muzeului Național de Istorie a României, și include performance-uri a peste 200 de dansatori de la peste 15 școli de dans, flashmob-uri, community dance și momente de interacțiune cu trecătorii.

Advertisement

Spectacolele dedicate locuitorilor Capitalei continuă cu momentele de teatru de păpuși ale Teatrului de Animație Țăndărică, la ora 17.00, în zona Muzeului Național de Artă al României. De la eroi clasici din povești la personaje inspirate din realitate, marionetele actorilor Teatrului Țăndărică vor crea momente amuzante și vor captiva publicul.

Reprezentația teatrală „D-ale carnavalului”, organizată în cadrul proiectului „Ochii minții”, începe de la ora 18.00, în zona trotuarului din fața Parcului „Nicolae Iorga”. Actorii Mihaela Mihăescu (Mița Baston), Gabriela Porumbacu (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Răzuș (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragoș Mușat (Crăcănel), Mihai Căpățână (Catindatul) și Ionel Nițulescu (Ipistatul) vor recrea atmosfera citadină din secolul al XIX-lea și vor amuza trecătorii cu dialogurile spumoase din celebra piesă de teatru a lui Ion Luca Caragiale.

Pentru cei care adoră spectacolele de acrobații, Circul Metropolitan București completează atmosfera festivă de la „Străzi deschise” cu Parada Personajelor, programată la ora 18.30, în zona Monumentului Revoluției.

Studioul mobil al postului de radio București FM revine sâmbătă, 23 septembrie, pe Calea Victoriei și va delecta bucureștenii și turiștii cu muzică bună și informații utile.

Școala de Artă București invită publicul să admire talentul și creativitatea cursanților săi printr-o serie de expoziții ce pot fi vizitate atât sâmbătă, 23 septembrie, cât și duminică, 24 septembrie, în intervalul orar 10.30-21.30, la sediul său din sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Vodă nr. 100. De la expoziții de colaje, artă decorativă, pictură, grafică, design vestimentar, simboluri și imagini transpuse în linogravură până la fotografii ce surprind atmosfera orașului, publicul are oportunitatea de a lua „contact” cu efervescența creativă a Bucureștiului.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București își așteaptă vizitatorii, între orele 10.00 și 17.30, cu expozițiile „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” și „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”, prilej de a face o incursiune în istoria urbei și evoluția sa de-a lungul celor peste 500 de secole de la atestarea  documentară a Bucureștiului.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În ziua de 23 septembrie 2023, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

Advertisement

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia sâmbătă, 23 septembrie 2023, începând cu ora 23:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

PROGRAM ARTISTIC „STRĂZI DESCHISE – BUCUREȘTI, PROMENADĂ URBANĂ” 

WEEKENDUL #21: 23-24 SEPTEMBRIE 2023

SÂMBĂTĂ, 23 SEPTEMBRIE 2023 

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu 

10:00 – 17:30 „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului București)

Calea Victoriei – zona Statuie Iuliu Maniu

11:00 – 12:00: Turtița fermecată – atelier de teatru pentru copii care are la bază bine-cunoscuta poveste din folclor „Turtița năzdrăvană” (Teatrul „Ion Creangă”)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României

Advertisement

11:00 – 12:00 Spectacol de dans indian (Meera Diverse Services & ARCUB) – proiect câștigător al Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi deschise”

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Istorie a României

17:00 – 20:00 La mulți ani București – București dansează! – spectacol de dans, eveniment dedicat „Zilelor Bucureștiului” (Creator Media Team & ARCUB)

Calea Victoriei – trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga”

18:00 – 20:00 „D᾿ale carnavalului” – spectacol-lectură interactiv cu actorii Mihaela Mihăescu (Mița Baston), Gabriela Porumbacu (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Răzuș (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragoș Mușat (Crăcănel), Mihai Căpățână (Catindatul), Ionel Nițulescu (Ipistatul) (în cadrul proiectului artistic „Ochii minții”)

Calea Victoriei – zona Muzeul Național de Artă al României

17:00 – 18:30 Spectacole de teatru (Teatrul de Animație Țăndărică)

Monalisa Toncu – „Laser strings”

Advertisement

George Simian – „Pictorul”

Ioana Popovici Chelaru – „ Lie, ie, veselie”

Adrian Lefter – „Master Winnie”

Monalisa Toncu – „DJ Tiger”

George Simian – „Pe sârmă”

Ioana Popovici Chelaru – „Viva Mexico”

Adrian Lefter – „Hopkins pe val”

Monalisa Toncu – „Opera”

Advertisement

George Simian – „Trompetistul”

Ioana Popovici Chelaru – „N & G”

Adrian Lefter – „Nu lăsa copilul la volan”

Monalisa Toncu –  „Thunder”

George Simian – „Bob Marley”

Ioana Popovici Chelaru – „Două cuvinte”

Adrian Lefter – „Partenerul de joacă”

Calea Victoriei – zona Monumentul Revoluției

Advertisement

18.30 – 19.10: Parada Personajelor – spectacole de acrobații (Circul Metropolitan București)

Sectorul 4 – Strada Cuza Vodă nr. 100

10:30 – 21:30 Colaj de imagini – expoziție de colaje – experți Cristina Dragomir, Iulian Lucan, secția Pictură adulți (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Mixajul artelor – expoziție de artă decorativăexperți Maria Constantinescu, Elena Borundel (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Atelier pe simeze – expoziție de pictură – experți Ioana Ionescu, Elisabeta Făcăianu, Cristina Dragomir, secția Pictură copii (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Expoziție de grafică – cursanți – experți Antonia Corgoja, Diana Alexe, secția Grafică (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Art Nouveaux – de la decorativ la funcțional – expoziție de design vestimentar – expert Maria Constantinescu, secția Design vestimentar (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Art Nouveaux – de la decorativ la funcțional – expoziție de decorațiuni interioare – expert Elena Borundel, secția Decorațiuni interioare (Școala de Artă București)

Advertisement

10:30 – 21:30 Expoziție de iconografie – cursanți – expert Cristina Istrate, secția Iconografie (Școala de Artă București) 

10:30 – 21:30 Simboluri și imagini transpuse în linogravură – expoziție cursanți – expert Cristina Istrate, Secția Iconografie (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Străzile Bucureștiului – expoziție de fotografie – expert Mihaela Agarici, secția Artă fotografică (Școala de Artă București)

DUMINICĂ, 24 SEPTEMBRIE 2023

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu 

10:00 – 17:30 „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului București)

Sectorul 4 – Strada Cuza Vodă nr. 100

10:30 – 21:30 Colaj de imagini – expoziție de colaje – experți Cristina Dragomir, Iulian Lucan, secția Pictură adulți (Școala de Artă București)

Advertisement

10:30 – 21:30 Mixajul artelor – expoziție de artă decorativăexperți Maria Constantinescu, Elena Borundel (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Atelier pe simeze – expoziție de pictură – experți Ioana Ionescu, Elisabeta Făcăianu, Cristina Dragomir, secția Pictură copii (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Expoziție de grafică – cursanți – experți Antonia Corgoja, Diana Alexe, secția Grafică (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Art Nouveaux – de la decorativ la funcțional – expoziție de design vestimentar – expert Maria Constantinescu, secția Design vestimentar (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Art Nouveaux – de la decorativ la funcțional – expoziție de decorațiuni interioare – expert Elena Borundel, secția Decorațiuni interioare (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Expoziție de iconografie – cursanți – expert Cristina Istrate, secția Iconografie (Școala de Artă București) 

10:30 – 21:30 Simboluri și imagini transpuse în linogravură – expoziție cursanți – expert Cristina Istrate, Secția Iconografie (Școala de Artă București)

10:30 – 21:30 Străzile Bucureștiului – expoziție de fotografie – expert Mihaela Agarici, secția Artă fotografică (Școala de Artă București)

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Coperta Catalog
ActualitateAcum o zi

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o zi

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum 3 zile

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum 3 zile

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum 3 zile

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum 5 zile

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o săptămână

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o săptămână

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o săptămână

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o săptămână

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum 2 săptămâni

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum 2 săptămâni

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum 2 săptămâni

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum 2 săptămâni

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

acneea la adolescenti
HealthAcum 2 săptămâni

Acneea la adolescenți: ghidul complet pentru o piele sănătoasă și încredere de nezdruncinat

Facebook

Advertisement