Our social corner

Tech

Provocările transfomării digitale in educaţie

Provocările transfomării digitale in educaţie
Distribuie

Pe măsură ce sectorul educațional devine mai competitiv, transformarea digitală devine acum un mijloc necesar de supraviețuire, deoarece această nouă lume digitală cere profesorilor să se adapteze și să adopte tehnologii, metodologii și mentalități digitale.

Evoluția rapidă a digitalului are un impact semnificativ asupra industriilor corporative și servește la furnizarea de noi oportunități interesante, la maximizarea eficienței, la creșterea colaborării și la reducerea costurilor.

In SUA, profesorii au declarat ca includerea tehnologiei în sistemul de invățământ este prioritatea numarul 1. Și cu formele de edtech din ce în ce mai valoroase, adoptarea tehnologiei în învățământ este probabil să aducă mai mult impuls implementarii sistemelor digitale.

Dar ce înseamnă acest lucru pentru învățarea profesională sau bazată pe muncă? În acest articol, examinăm potențialele provocări și soluții pentru transformarea digitală în sectorul educațional pentru a evidenția importanța acestuia, precum și potențialul enorm al adoptării unor procese și mentalități noi, orientate spre viitor.

1. Reticența la schimbare

In prezent, aproape 70% dintre cei care operează în sectorul public consideră că aptitudinile lor digitale se încadrează în spatele sectorului privat. În ciuda acestui fapt, mulți factori de decizie-cheie sunt reticenți în a face acești pași importanți pentru o maturitate digitală.

În esență, oamenii tind să se obișnuiască să facă lucrurile într-un mod anume și sunt reticenți să pășească în afara zonei lor de confort, ceea ce duce la o evoluție haotica. Atunci când trebuie să se adapteze la o nouă tehnologie, cultură sau mentalitate, mulți din sectorul educației se tem de eșec și par reticenți la dezvoltarea de abilitaţi noi.

Takeaway: Pentru a preveni acest lucru, dragi profesori, este important să înțelegeți beneficiile transformării digitale în educație și să le comunicați părților interesate. Înțelegerea și comunicarea valorii adăugate a digitalizării în cadrul procesului de învăţămant este cheia succesului, deci prioritizarea este esențială.

Advertisement

2. Lipsa cunoștințelor sau abilităților digitale

Pentru stimularea inovației, un nivel adecvat de încredere, cunoștințe și abilități la nivelul întregului sistem de învăţământ sunt esențiale. În prezent, angajatorii din Marea Britanie se luptă să completeze 43% din posturile vacante din domeniile STIM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) din cauza creșterii diferenţei de competențe digitale dintre profesori si studenţi.

Pentru a asigura o transformare digitală lină și eficientă, instituțiile de învățământ trebuie să concureze într-un grup restrâns de talente sau să adopte noi abordări pentru îmbunătățirea abilităţilor actuale din domenii de la UX și CX la cloud computing.

Takeaway: Există un decalaj de competențe digitale. Încurajând o cultură a învățării continue în cadrul sistemului de învățământ, va avea ca rezultat îmbunătățirea cunoştinţelor personalului actual.

3. Datele disponibile

În această epocă, bogată în date digitale, există o multitudine de valori care pot oferi colegiilor, universităților și furnizorilor de instruire informații despre potențialii cursanți, eficiența internă, interacțiunile cu utilizatorii și multe altele. Simplu, acest nivel de informații este de neprețuit.

Problema este că, în special în sectorul educațional, aceste date sunt reduse, ceea ce le face deseori inexacte și nesigure. Pentru a înțelege cele mai utile date și informații, liderii educației trebuie să facă predicții informate, să ia decizii de afaceri integrale și să adopte noi inițiative educaționale care contează, însă calitatea, precizia şi organizarea datelor este vitală.

Takeaway: Înțelegând datele, vor putea fi descoperite informațiile care contează cu adevărat, alegând în același timp instrumentele care vor ajuta învățământul să evolueze.

4. Compatibilitatea cu sistemul existent

Advertisement

În lumea de azi, marea majoritate a afacerilor și instituțiilor funcționează pe sisteme și infrastructuri bazate pe tehnologie, pentru a asigura o funcționare lină și eficientă de zi cu zi.

O provocare inerentă care vine cu transformarea digitală este aceea că multe sisteme pe care institutiile educaționale le adoptă nu sunt compatibile cu noile inovații digitale necesare pentru a le conduce mai departe. Acest nivel de incompatibilitate are ca rezultat o necesitate de a actualiza, personaliza sau înlocui un sistem curent pentru a realiza integrarea, care în final costă timp și bani.

După ce și-a dat seama de necesitatea transformării digitale, Universitatea Staffordshire din Marea Britanie a modernizat majoritatea infrastructurii sale de date interne la cloud, marcând o etapă semnificativă în schimbarea digitală a instituției. Această schimbare semnificativă a făcut Universitatea mult mai eficientă, dar această transformare în cloud au ajutat-o să economisească în total 4 milioane de lire sterline.

Take away: Colaborarea dintre toți factorii cheie din instituție pentru a decide cu privire la bugetele de software și adoptarea deciziilor cu privire la modificările, înlocuirile, personalizările și actualizările care vor conduce la cea mai bună soluţie de digitalizare pe termen lung.

Pentru a înțelege cum poate avea loc o transformare digitală completă și durabilă, este important să examinăm provocările potențiale sau blocajele cu care se poate confrunta o instituție. Înțelegând astfel de probleme, va fi posibil să le depășim.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Coperta Catalog
ActualitateAcum o zi

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o zi

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum 3 zile

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum 3 zile

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum 3 zile

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum 5 zile

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o săptămână

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o săptămână

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o săptămână

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o săptămână

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum 2 săptămâni

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum 2 săptămâni

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum 2 săptămâni

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum 2 săptămâni

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

acneea la adolescenti
HealthAcum 2 săptămâni

Acneea la adolescenți: ghidul complet pentru o piele sănătoasă și încredere de nezdruncinat

Facebook

Advertisement