Our social corner

Health

Putin anunţă că Rusia a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 din lume

primul vaccin anti covid sputnik V
Distribuie

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat ca Rusia a aprobat primul vaccin împotriva coronavirusului şi a declarat că fiica lui a fost deja vaccinată, conform declaraţiilor publice din presa internaţională.

‘În această dimineaţă, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat pentru prima oară în lume’, a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni a guvernului său, asigurând că vaccinul rusesc este eficient, a trecut toate testele necesare şi permite obţinerea unei ‘imunităţi durabile’ la COVID-19.

‘Una dintre fiicele mele şi-a făcut acest vaccin, aşa că, din această perspectivă, a luat parte la experimente’, a declarat Putin, potrivit agenţiei de presă Interfax, adăugând că fata a făcut febra 38 de grade Celsius, potrivit Reuters, dar ‘asta este’.

Dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, vaccinul a fost numit Sputnik-V, o referință la lansarea din 1957 a primului satelit din lume de către Uniunea Sovietică. 

Criticii spun că efortul țării pentru un vaccin se datorează parțial presiunii politice de la Kremlin, care dorește să descrie Rusia ca o forță științifică globală.

La finalul lunii iulie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că sunt 26 de vaccinuri aflate în probe clinice la nivel global, inclusiv unul în Rusia, la Institutul de Cercetare Gamaleya.

Oficialii ruși au declarat pentru CNN că cel puțin 20 de țări și unele companii americane și-au exprimat interesul pentru vaccin.  Vaccinul va fi pus în circulaţie de la 1 ianuarie 2021, potrivit Registrului naţional al medicamentului de pe lângă Ministerul Sănătăţii din Rusia, consultat de agenţiile de presă ruse.

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro