Our social corner

Actualitate

Regina Elisabeta a II-a a murit, la 96 de ani. London Bridge is down.

regina elisabeta a ii a1
Distribuie

Regina Elisabeta a II-a a murit în această după amiază, la Balmoral, la vârsta de 96 de ani.

Palatul Buckingham a transmis comunicatul oficial:

Steagul de deasupra Palatului Buckingham a fost coborât în bernă.

Regina Elisabeta a II-a, care se afla la reședința Balmoral din Scoția, fusese supusă unei evaluări medicale suplimentare în această dimineață, medicii personali arătându-se îngrijorați de starea de sănătate a Majestății Sale și recomandându-i ”să rămână sub supraveghere medicală”, după cum se arată într-un comunicat al palatului.

image
Comunicat oficial al Palatului Buckingham

Cel mai longeviv suveran al Marii Britanii suferea de „probleme episodice de mobilitate” de la sfârșitul anului trecut, iar în luna octombrie a anului trecut, a fost internată o noapte în spital.

Familia reginei s-a grăbit să fie alături de regină la reședința de vară a acesteia de la Castelul Balmoral.

Ieri, Regina Elisabeta a II-a a amânat o întâlnire a consilierilor guvernamentali, cunoscută sub numele de Consiliul Privat, după ce medicii au sfătuit-o să se odihnească.

În ultimele luni, monarhul a predat cele mai multe dintre îndatoriri prințului Charles și altor membri ai familiei regale.

Conform publicației britanice The Guardian, există încă din 1960 un protocol secret, numit ”London Bridge is down”, elaborat până în cele mai mici detalii, care precizează pașii care trebuie urmați la moartea reginei Elisabeta a II-a.

Advertisement

Cele mai minuțioase planuri se referă la eventualitatea în care regina ar muri la Balmoral. Pentru început, trupul neînsuflețit al reginei va fi depus în cel palatul de la Holyroodhouse, Edinburgh, unde ar fi păzit de Compania Regală a Arcașilor, urmând ca mai târziu, sicriul să fie transportat la catedrala St Giles, înainte de a fi urcat la bordul trenului regal, pentru a ajunge în final în sala tronului din Palatul Buckingham.

Regina Elizabeta a II-a s-a născut la Londra, pe 21 aprilie 1926 și a urcat pe tronul Marii Britanii ​​după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, pe 6 februarie 1952, iar la începutul acestui an a marcat cel de-al 70-lea an pe tron.

incoronarea reginei elisabeta1
Incoronarea reginei Elisabeta a II-a

S-a căsătorit cu locotenentul de marina Philip Mountbatten la Londra, pe 20 noiembrie 1947, și a avut cu acesta patru copii: prințul Charles (născut în 1948), prințesa Anne (1950), prințul Andrew (1960) și prințul Edward. (1964). Prințul consort Philip a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani.

Înainte de anunțul oficial al morții reginei Elisabeta a II-a, singurul monarh pe care l-au cunoscut majoritatea britanicilor, peste palatul Buckingham a apărut un curcubeu.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro