Stați în legătură cu noi

Entertainment

Rețeaua feroviară din România, sub lupă

 

Într-o lume a vitezei, trenurile noastre merg tot mai încet! Șine cârpite. Poduri prăbușite. Soluții încropite. Duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, Paul Angelescu ne prezință problemele din rețeaua feroviară într-o nouă anchetă.

În occident, trenul este un mijloc de transport rapid, comod, convenabil si puțin poluant. În România, la 30 de ani de la Revoluție, rețeaua feroviară este împânzită cu sute de restricții de viteză și peste 1000 de puncte periculoase. A ajuns pe ultimele locuri din Europa la viteză și calitate, cu o rată alarmantă a incidentelor. 

„De 3 ani, România, te iubesc! monitorizează una dintre cele mai importante rute feroviare din România, cea care leagă București de Timișoara. Calea ferată se degradează într-un ritm mai rapid decât statul o poate repara. Timp de zeci de ani CFR-ul a fost neglijat de politicieni, iar acum, pentru că nu mai pot repara tot ce se strică, CFR a rămas cu o singură soluție: să reducă viteza ca să nu sară trenurile de pe șine. Așa am ajuns să circulăm pe porțiuni de coridor european cu o viteză maximă de… 5km/h”, a spus Paul Angelescu.

Advertisement

Începând cu 2007, România a avut miliarde de euro la dispoziție ca să-și modernizeze calea ferată. Ce s-a întâmplat cu bugetul alocat și ce răspunsuri au cei responsabili, aflăm duminică, de la 18:00, într-o nouă ediție România, te iubesc!.

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro