Our social corner

Business

Samsung deschide o nouă fabrică de cipuri în SUA

fabrica de cipuri1
Distribuie

Samsung urmează să construiască o fabrică de cipuri a cărei valoare se ridică la 17 miliarde de dolari și care se va întinde pe o suprafață de aproximativ 500 de hectare de teren, potrivit Wall Street Journal. 

Viitoarea unitate de producție de cipuri utilizate în telefoanele mobile și vehiculele autonome face parte dintr-un fond de investiții de 205 miliarde de dolari și ar urma să intre în funcțiune până în anul 2024.

Deși are deja o fabrică în Austin și a luat în considerare și alte locații situate în alte state, Samsung a acceptat oferta din Texas pentru că primit o reducere fiscală profitabilă: 90% pentru primii 10 ani. Odată cu deschiderea fabricii, Samsung va crea 1.800 de locuri de muncă.

În prezent se înregistrează o criză globală de semiconductori, aceasta putând să continue cel puțin încă pentru un an.

Senatul american a aprobat subvenții în valoare de 52 de miliarde de dolari pentru deschiderea de noi fabrici de semiconductori. Astfel, cel mai mare producător din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) va începe producția în Phoenix, Arizona, în 2024, în timp ce grupul american Intel intenționează să investească în două noi fabrici în Europa.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro