Our social corner

Business

Scandal pe iepurași de ciocolată între două companii renumite! Cine a câștigat în justiție.

iepurasi de ciocolata
Distribuie

Un conflict comercial între Lindt și Lidl a fost soluționat de Curtea Federală a Elveției, cea mai înaltă instanță din țară. Ciocolatierul elvețian Lindt&Sprüngli s-a confruntat cu o filială locală a lanțului de supermarketuri Lidl în cazul iepurașilor de ciocolată care seamănă izbitor de mult. În urma procesului intentat, Curtea Federală a hotărât că iepurașii de Paște de la Lidl prezintă un risc de confuzie.

Curtea Federală a Elveției a făcut publică decizia acum câteva zile, când a decis că iepurașii de ciocolată înveliți în folie de aluminiu, „aurie sau de altă culoare” de la Lindt & Sprüngli ar trebui să beneficieze de protecția mărcii comerciale împotriva produselor concurente de la Lidl. „Având în vedere impresia de ansamblu produsă, iepurii de la Lidl trezesc asocieri evidente cu forma iepurelui de la Lindt”, a argumentat Tribunalul Federal. „În mintea publicului, acestea nu pot fi distinse”, se mai precizează in decizie.

Tribunalul a interzis filialei elvețiene a magazinelor Lidl Schweiz AG & Lidl Schweiz DL AG, să mai comercializeze iepurașii de ciocolată care seamănă foarte mult cu cei de la Lindt și a ordonat distrugerea stocului existent, după cum notează RoElveția.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro