Tech

Shazam a anunțat că a depășit 50 de miliarde de melodii pe care le recunoaște

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de recunoaștere a muzicii deținut de Apple, Shazam, a anunțat că utilizatorii îl folosesc pentru a recunoaște peste un miliard de melodii în fiecare lună, având în baza de date peste 50 de miliarde de piese înregistrate.

Cele 50 de miliarde de melodii au fost adăugate începând cu anul 2002, când a fost lansat Shazam. La început, utilizatorii foloseau telefonul pentru a apela „2580” și transmiteau muzica, urmând să primească un mesaj SMS cu titlul piesei și numele artistului, pentru ca în 2008 să fie printre primele aplicații din App Store.

În 2011, aplicația a fost extinsă pentru a putea recunoaște programele și reclamele TV, astfel încât utilizatorii să poată obține cât mai multe informații.

De curând, Apple a anunțat care este următoarea etapă în care intră Shazam, și anume ShazamKit, care va oferi pentru prima dată dezvoltatorilor de aplicații posibilitatea să își construiască propriul sistem de recunoaștere muzicală, aceștia vor putea să-și creeze propriul catalog audio pe care să-l pună la dispoziție pentru a fi recunoscut, spune compania.

Write A Comment