Our social corner

Tech

Sony a lansat controlerul personalizabil Project Leonardo pentru PS5

playstation 5 controler project leonardo
Distribuie

Sony a prezentat la CES 2023 noul controler care promite să facă jocurile mai accesibile: Project Leonardo pentru PlayStation 5. Dezvoltat cu ajutorul unor contribuții cheie din partea experților în accesibilitate, a membrilor comunității și a dezvoltatorilor de jocuri, Project Leonardo este numele de cod pentru un nou controler extrem de personalizabil.

Controlerul este extrem de configurabil și funcționează în tandem cu multe accesorii de accesibilitate de la terți, integrându-se cu consola PS5 pentru a deschide noi moduri de joc. Este creat pentru a răspunde provocărilor comune cu care se confruntă mulți jucători cu control motor limitat, inclusiv dificultăți în ținerea unui controler pentru perioade lungi de timp, apăsarea cu precizie a grupurilor mici de butoane sau declanșatoare sau poziționarea optimă a degetelor mari pe un controler standard.

Personalizări hardware. Proiectul Leonardo pentru PS5 include un set de componente interschimbabile, inclusiv o varietate de capace și butoane analogice pentru stick în diferite forme și dimensiuni.

Jucătorii pot folosi aceste componente pentru a crea o gamă largă de aspecte de control. Iar distanța dintre stick-ul analogic față de game pad poate fi ajustată pentru a se potrivi preferințelor jucătorului. Aceste componente le permit jucătorilor să găsească o configurație care funcționează pentru puterea lor, gama de mișcare și nevoile fizice specifice. 

52607543071 dd9dcaa3aa h

Personalizări software. Pe consola PS5, jucătorii au o serie de opțiuni pentru a-și adapta experiența de joc Project Leonardo:

  • Maparea butoanelor
    • Butoanele controlerului pot fi programate pentru orice funcție acceptată și mai multe butoane pot fi mapate la aceeași funcție. În schimb, jucătorii pot mapa două funcții (cum ar fi „R2” + „L2”) pe același buton.
  • Profiluri de control
    • Jucătorii își pot stoca setările programate ale butoanelor ca profiluri de control și pot comuta cu ușurință între ele apăsând butonul de profil.
    • Până la trei profiluri de control pot fi stocate și accesate de jucător de pe consola PS5 în orice moment.

Designul divizat și simetric al Proiectului Leonardo le permite jucătorilor să repoziționeze stick-urile analogice cât de aproape una dintre ele sau cât de departe una dintre ele doresc. Controlerul este plat și nu trebuie să fie ținut, astfel încât jucătorii îl pot așeza pe o masă sau pe o tavă pentru scaun cu rotile. Poate fi fixat cu ușurință pe suporturile AMPS* sau trepiedele și poate fi orientat la 360 de grade pentru o utilizare cât mai confortabilă. Jucătorii pot programa, de asemenea, orientarea „nord” pe stick-urile analogice pentru a se potrivi cu orientarea preferată a controlerului.

„Proiectul Leonardo face parte din familia de produse PS5 și se bazează pe același concept de design. Ne-a inspirat ideea ca toți jucătorii să se bucure împreună de lumea PlayStation. Echipa noastră a testat peste o duzină de modele cu experți în accesibilitate, căutând abordări care ar ajuta la abordarea provocărilor cheie pentru utilizarea eficientă a controlerului. În cele din urmă, ne-am hotărât pe un design „controler divizat” care permite repoziționarea stick-ului din stânga/dreapta în formă aproape liberă, poate fi utilizat fără a fi ținut ținut și oferă schimbare foarte flexibilă a butoanelor și a stick-ului. 

„Deoarece jucătorii pot personaliza Proiectul Leonardo în funcție de nevoile lor, nu există un factor de formă „corect”. Vrem să-i dăm putere să-și creeze propriile configurații. Controlerul poate accepta, de asemenea, în mod flexibil combinații de accesorii de accesibilitate pentru a crea o estetică unică. Sunt încântat că designul va fi finalizat prin colaborarea cu jucătorii, mai degrabă decât prin prezentarea lor cu un singur factor de formă.”– Deci Morimoto, designer, Sony Interactive Entertainment

@foto – 2023 Sony Interactive Entertainment

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 4 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum o lună

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o lună

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement