Our social corner

Actualitate

Soțul meu musulman, documentarul românesc Max Original, are premiera la TIFF

sotul meu musulman
Distribuie

Daniel, un bărbat care s-a convertit la Islam, se căsătorește cu Liz, o tânără care locuiește în același oraș cu el, în Cluj-Napoca. În drumul lor către fericire și liniște sufletească, cei doi trebuie să își găsească din nou credința în sine și în celălalt, în ciuda tuturor prejudecăților pe care le întâmpină. Soțul meu musulman (My Muslim Husband), noul documentar Max Original de producție locală, va avea premiera mondială vineri, 16 iunie, la Transilvania International Film Festival (TIFF), în Cluj-Napoca.

Suntem mereu în căutarea poveștilor locale, pe care să le spunem mai departe unui public larg, iar Soțul meu musulman este un exemplu perfect. Liz și Daniel își documentează viața în timp ce au diverse piedici, pornind de la familie și până la prejudecăți, religie și diferențe culturale. Documentarul aduce o imagine intimă a relației lor și a modului în care încearcă să depășească acești factori externi, în lupta pentru iubirea lor. Suntem încântați că putem vorbi despre povești locale, cu relevanță locală și de-abia așteptăm să lansăm documentarul Soțul meu musulman în această toamnă, pe HBO Max.”, spune Hanka Kastelicova, VP and Executive Producer Documentaries la Warner Bros. Discovery.

Soțul meu musulman – Povestea

Daniel, un tânăr care s-a convertit la Islam atunci când avea 20 de ani, se căsătorește cu Liz, o femeie independentă și cu o personalitate puternică.

Așteptările lor sunt mari. Daniel se așteaptă ca Liz să-i accepte religia, iar Liz are încredere că el o va proteja și o va sprijini și va fi în orice situație alături de ea. Curând după nuntă, aceste certitudini pe care le au se lovesc de prejudecățile proprii și externe.

Blocați într-o lume confuză, Daniel și Liz trebuie să lupte unul pentru celălalt, pentru relația lor, chiar dacă asta înseamnă să lase deoparte unele lucruri pe care le făceau înainte sau chiar anumiți oameni din viețile lor.

Filmul este construit din fragmente video filmate pe parcursul primilor șase ani ai relației noastre și documentează provocările pe care le-am întâmpinat. Pentru noi, a fost o călătorie către maturitate, o punte între două lumi care nu știu prea multe una despre cealaltă. Este un mod prin care am încercat să explic anumite decizii pe care le-am luat. Dacă aș avea un mesaj pentru cei care vor urmări documentarul, ar fi să încerce întotdeauna să îi înțeleagă pe cei din jurul lor și să le ofere sprijin atunci când au nevoie.”, spune Daniel Bărnuți.

Advertisement

Fiecare poveste de dragoste are momente minunate și momente grele. Din momentul în care ne-am cunoscut și până astăzi, iubirea noastră a trecut prin multe provocări. A trebuit să învățăm cum să ne obișnuim cu diferențele dintre noi, cu personalitățile noastre, credințele, cum să devenim cu adevărat parteneri și să ne sprijinim reciproc indiferent de problemele cu care ne confruntăm. A fost un drum lung, în care am documentat unele dintre cele mai intime momente, de la discuții serioase la momente în care țipam unul la celălalt. Sper că povestea noastră va putea să dărâme anumite bariere și mituri.”, spune Liz Bărnuți.

Soțul meu musulman este un documentar Max Original. A fost produs in 2023 de Two Doc, HBO Max și Avanpost, iar Daniel și Liz Bărnuți sunt co-producători. A fost filmat în România, Arabia Saudită, Iordan și Qatar.

Soțul meu musulman va avea premiera pe HBO Max în această toamnă.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 3 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum 4 săptămâni

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum 4 săptămâni

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement