Our social corner

Life

Spune-mi cum miroși ca să-ți spun cu cine te împrietenești!

smell like1
Distribuie

Se pare că fără să ne dăm seama, atunci când întâlnim o persoană pentru prima dată, o mirosim, iar dacă emanația corporală este similară cu cea produsă de noi, șansele să devenim prieteni sunt mult mai mari!

Cel puțin aceasta este părerea cercetătorilor de la Institutul de Știință Weizmann din Israel, care au plecat de la premisa că „mamiferele terestre non-umane se adulmecă în mod constant pe ele însele și unele pe altele și, pe baza acestui lucru, decid cine este prieten sau dușman”.

Echipa condusă de Inbal Ravreby a emis ipoteza că oamenii se pot mirosi pe ei înșiși și pe alții pentru a aprecia subconștient asemănarea mirosului corporal și a evalua compatibilitatea acestora.

Cercetătorii au adunat 20 de perechi de prieteni de același sex care declaraseră că s-au plăcut de la prima lor întâlnire. Timp de trei zile, participanții au renunțat la săpunurile parfumate, condimente și orice altceva care le-ar putea modifica mirosul corporal și au purtat tricouri din bumbac pentru captarea mirosului.

Tricourile au fost ulterior colectate și analizate din punct de vedere al compoziției chimice cu un nas electronic, iar rezultatele acestui studiu au arătat că mirosurile persoanelor care se împrietenesc sunt mai apropiate decât mirosurile celor care nu sunt prieteni.

În plus, cu cât mirosul oamenilor este mai apropiat, cu atât se plac mai mult, se înțeleg și simt că este mai multă chimie între ei.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro