Our social corner

Tech

T-Mobile și SpaceX au anunțat conexiune mobilă globală începând de anul viitor

Elon Musk Mike Sievert1
Distribuie

La evenimentul comun organizat de SpaceX și T-Mobile, Elon Musk, și Mike Sievert au anunțat un plan inovator care are ca scop conexiune celulară la nivel global, fără zone moarte.

Prin intermediul planului Above and beyond, telefoanele mobile se vor putea conecta la sateliți și vor putea folosi o porțiune de conexiune care oferă aproximativ 2 până la 4 Megabiți pe secundă într-o anumită zonă de acoperire.

Cele două companii intenționează să le ofere clienților inițial acoperire pentru mesaje text, inclusiv SMS-uri, MMS și alte aplicații de mesagerie pe tot teritoriul continental al SUA, Hawaii, părți din Alaska, Puerto Rico și apele teritoriale, chiar dacă zonele s-ar afla în afara semnalului rețelei T-Mobile. Ulterior, SpaceX și T-Mobile intenționează să adăuge serviciul pentru voce și date.

Pentru început va exista o versiune beta a acestui serviciu, care va fi oferită începând în anumite zone până la sfârșitul anului viitor, după lansarea celei de a doua generații de sateliți Starlink. Aceștia vor avea „antene mari, mari”, după cum i-a prezentat Elon Musk, cu o lungime de 5 până la 6 metri și vor permite noi conexiuni.

image 1

Atât Elon Musk cât și CEO-ul T-Mobile, Mike Sievert, au lansat o invitație deschisă la colaborare tuturor operatorilor din lume pentru realizarea conexiunii la nivel global, iar T-Mobile s-a angajat să ofere roaming reciproc furnizorilor care vor conlucra cu ei.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro