Încă un an școlar se apropie de sfârșit, și probabil mulți dintre voi ați început să vă gândiți la ce vor face copiii în timpul vacanței de vară.
Provocarea este cu atât mai mare atunci când ambii părinți merg la serviciu, fizic. Sunt douăsprezece săptămâni de vacanță de acoperit, astfel că trebuie să explorați cât mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. Cei mai mulți părinți planifică una-două săptămâni de concediu în timpul verii și se gândesc să lase copiii încă două săptămâni la bunici, însă chiar și așa, rămâne neacoperită o bună perioadă de vacanță.
Majoritatea copiilor visează încă de pe acum cu ochii deschiși la vacanța de vară, când vor putea uita de strictețea din timpul școlii și de ritmul cu care au fost obișnuiți. Activități mai relaxate și mulți prieteni, asta își doresc cei mai mulți. Pentru alții, vacanța este o oportunitate să își perfecționeze abilitățile, sau să învețe altele noi.
Experții spun că există o singură destinație care îi face pe copii să se distreze, în timp ce învață abilități necesare pe tot parcursul vieții, iar aceasta este tabăra.
Pe măsură ce învață să ia decizii fără ajutorul părinților, copiii își cresc stima de sine și își dezvoltă abilitățile de rezolvare a conflictelor. Pe de altă parte, în tabără copiii învață să își asume riscuri, să facă față provocărilor și să-și dezvolte independența și reziliența într-un mediu în care sunt supravegheați și primesc feedback imediat.
În tabără, copiii au timpul de joacă de care au nevoie și beneficiază de instrumentele necesare dezvoltării creativității și competitivității. Și sunt atât de ocupați să se distreze încât nici nu vor observa că învață.
Pentru vara aceasta sunt tot felul de oferte de tabere: tradiționale, sportive, de artă, de familie, pentru copii cu nevoi speciale, tabere pentru tehnologie și știință, și mai există taberele de educație a trăsăturilor pozitive de caracter care s-au evidențiat a fi relevante în ceea ce înseamnă succes educațional.
Una dintre taberele de dezvoltare personală în care sunt antrenate superputerile de caracter este Gritty Labs.
Fiecare Laborator Gritty este un program unic dedicat unei superputeri de caracter (optimism, entuziasm, curiozitate, grit, autocontrol, inteligență socială, recunoștință) și scopul lui este de a uni copiii într-o echipă care, pentru 5 zile, se transformă în oameni ai științei psihologice, apelând la practică, experimente, materiale video, afișe, colaje, grittystorming pentru a dezbate, reconstrui și valida idei despre o superputere. La finalul acestei călătorii, participantul va pleca cu idei noi despre propria minte și cu un set de atitudini și practici. Acestea îi vor sprijini o versiune mai bună a propriei persoane, orientată către a impacta pozitiv viețile celor din jur folosindu-și calitățile dobândite.
Din perspectiva ecologică, situându-ne în fața unor fenomene globale care merită toată atenția noastră, tema comună a tuturor Laboratoarelor este GreenCause, orientată spre două direcții: Nature Mindfulness – contemplarea și aprecierea naturii, așa cum este ea și Creative Recicle.
În taberele de vară Gritty, din București și Snagov, sunt invitați copii între 5 și 10 ani, iar în cele de la munte, la MindsetLab – copii cu vârste între 9-12 ani, iar în GratitudeLab, adolescenți de 13-16 ani.
Trainerii Gritty Education sunt psihologi cu experiență vastă care dezvoltă programe de antrenament psihologic în școli și grădinițe și cu sportivi de performanță, care vor transmite părinților un feedback la finalul fiecărei tabere pe marginea conținuturilor mentale antrenate.
Dacă vreți să vă înscrieți copiii într-o tabără în care, pe lângă multă distracție, aceștia au posibilitatea de a dezvolta acele procese de gândire și conexiuni creative, intrați pe Gritty.ro și alegeți-vă perioada din cele opt săptămâni disponibile.
Vacanță plăcută!
Ziua/luna/anul : 23-03-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : conform textului; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 24 martie, ora 9 - 25 martie, ora 06 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului Zone afectate: conform textului În intervalul menționat vor fi averse în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente (Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali), pe alocuri însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor fi cantități de apă local de 10...15 l/mp și izolat de peste 25...30 l/mp. Izolat va cădea grindină. Vor fi intensificări ale vântului, local și temporar în vestul, centrul și estul teritoriului, în general cu viteze de 40...50 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor fi de 60...80 km/h.