Our social corner

Life

Ce face copilul tău în vacanța de vară?

206668100 2890334487874117 643644301940763020 n

Pe lângă distracție, taberele reprezintă o ocazie excelentă pentru copii de a se dezvolta. Aceștia învață să își dezvolte încrederea în sine și să fie independenți, își îmbunătățesc abilitățile sociale și devin mai cooperanți și responsabili.

Încă un an școlar se apropie de sfârșit, și probabil mulți dintre voi ați început să vă gândiți la ce vor face copiii în timpul vacanței de vară.

Provocarea este cu atât mai mare atunci când ambii părinți merg la serviciu, fizic. Sunt douăsprezece săptămâni de vacanță de acoperit, astfel că trebuie să explorați cât mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. Cei mai mulți părinți planifică una-două săptămâni de concediu în timpul verii și se gândesc să lase copiii încă două săptămâni la bunici, însă chiar și așa, rămâne neacoperită o bună perioadă de vacanță.

Majoritatea copiilor visează încă de pe acum cu ochii deschiși la vacanța de vară, când vor putea uita de strictețea din timpul școlii și de ritmul cu care au fost obișnuiți. Activități mai relaxate și mulți prieteni, asta își doresc cei mai mulți. Pentru alții, vacanța este o oportunitate să își perfecționeze abilitățile, sau să învețe altele noi.

Experții spun că există o singură destinație care îi face pe copii să se distreze, în timp ce învață abilități necesare pe tot parcursul vieții, iar aceasta este tabăra. 

Pe măsură ce învață să ia decizii fără ajutorul părinților, copiii își cresc stima de sine și își dezvoltă abilitățile de rezolvare a conflictelor. Pe de altă parte, în tabără copiii învață să își asume riscuri, să facă față provocărilor și să-și dezvolte independența și reziliența într-un mediu în care sunt supravegheați și primesc feedback imediat.

În tabără, copiii au timpul de joacă de care au nevoie și beneficiază de instrumentele necesare dezvoltării creativității și competitivității. Și sunt atât de ocupați să se distreze încât nici nu vor observa că învață.

Pentru vara aceasta sunt tot felul de oferte de tabere: tradiționale, sportive, de artă, de familie, pentru copii cu nevoi speciale, tabere pentru tehnologie și știință, și mai există taberele de educație a trăsăturilor pozitive de caracter care s-au evidențiat a fi relevante în ceea ce înseamnă succes educațional.

Advertisement

Una dintre taberele de dezvoltare personală în care sunt antrenate superputerile de caracter este Gritty Labs.

Fiecare Laborator Gritty este un program unic dedicat unei superputeri de caracter (optimism, entuziasm, curiozitate, grit, autocontrol, inteligență socială, recunoștință) și scopul lui este de a uni copiii într-o echipă care, pentru 5 zile, se transformă în oameni ai științei psihologice, apelând la practică, experimente, materiale video, afișe, colaje, grittystorming pentru a dezbate, reconstrui și valida idei despre o superputere. La finalul acestei călătorii, participantul va pleca cu idei noi despre propria minte și cu un set de atitudini și practici. Acestea îi vor sprijini o versiune mai bună a propriei persoane, orientată către a impacta pozitiv viețile celor din jur folosindu-și calitățile dobândite.

Din perspectiva ecologică, situându-ne în fața unor fenomene globale care merită toată atenția noastră, tema comună a tuturor Laboratoarelor este GreenCause, orientată spre două direcții: Nature Mindfulness – contemplarea și aprecierea naturii, așa cum este ea și Creative Recicle.

În taberele de vară Gritty, din București și Snagov, sunt invitați copii între 5 și 10 ani, iar în cele de la munte, la MindsetLab – copii cu vârste între 9-12 ani, iar în GratitudeLab, adolescenți de 13-16 ani.

Trainerii Gritty Education sunt psihologi cu experiență vastă care dezvoltă programe de antrenament psihologic în școli și grădinițe și cu sportivi de performanță, care vor transmite părinților un feedback la finalul fiecărei tabere pe marginea conținuturilor mentale antrenate.

Dacă vreți să vă înscrieți copiii într-o tabără în care, pe lângă multă distracție, aceștia au posibilitatea de a dezvolta acele procese de gândire și conexiuni creative, intrați pe Gritty.ro și alegeți-vă perioada din cele opt săptămâni disponibile.

Vacanță plăcută!

Advertisement

Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

atletico textila protv
TVAcum 45 de minute

Atletico Textila revine cu un nou sezon: ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Rick și Morty
TVAcum 49 de minute

O nouă adaptare „Rick și Morty: Anime”, din 16 august pe Max

strazi deschise
ActualitateAcum o oră

Străzi deschise, București – promenadă urbană, 13-14 iulie 2024

coregraf jocurile paralimpice
SportAcum 19 ore

Parisul se pregătește pentru Jocurile Paralimpice: Ceremonie de deschidere spectaculoasă și competiții de neuitat

insula iubirii radu valcan
TVAcum o zi

Insula Iubirii sezonul 8: Premiera evenimentului declanșează un val de vizionări în grup la nivel național

Groapa editia TV
TVAcum o zi

GROAPA Ediția TV: Dana Rogoz dezvăluie secretele personajului Mari și tensiunile cresc în familia Vlahu

iustina si cornel insula iubirii
TVAcum o zi

Insula Iubirii sezonul 8: Iustina și Cornel își pun la încercare iubirea înainte de nuntă

ion tugearu
ActualitateAcum o zi

„Despre imposibilitatea unui omagiu”: Premieră mondială la Locarno pentru documentarul despre Ion Tugearu

Fastskin LZR
SportAcum 2 zile

Arma secretă a înotătorilor americani la Jocurile Olimpice

Valentin Teodosiu personaj Titi Baros Faraonu TATUTU 1
TVAcum 2 zile

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`!

Landman
TVAcum 3 zile

Noul serial original Landman va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 20 noiembrie

Focus on Slide 1
ActualitateAcum 3 zile

Care este trendul pentru inteligența artificială, Social Media, Streaming-ul și Comportamentele Media în România

show insula iubirii
TVAcum 3 zile

Insula iubirii revine cu un nou sezon incendiar, plin de dezvăluiri dramatice și povești de viață captivante!

documentar Spațiul Sălbatic
TVAcum 3 zile

Documentarul HBO Original „Spațiul sălbatic” va fi pe 18 iulie pe Max

twisters
EntertainmentAcum 3 zile

„Tornade”: un spectacol cinematografic devastator care te va ține cu sufletul la gură

Facebook

Adauga site gratuit