Our social corner

Life

Ce face copilul tău în vacanța de vară?

206668100 2890334487874117 643644301940763020 n
Distribuie

Pe lângă distracție, taberele reprezintă o ocazie excelentă pentru copii de a se dezvolta. Aceștia învață să își dezvolte încrederea în sine și să fie independenți, își îmbunătățesc abilitățile sociale și devin mai cooperanți și responsabili.

Încă un an școlar se apropie de sfârșit, și probabil mulți dintre voi ați început să vă gândiți la ce vor face copiii în timpul vacanței de vară.

Provocarea este cu atât mai mare atunci când ambii părinți merg la serviciu, fizic. Sunt douăsprezece săptămâni de vacanță de acoperit, astfel că trebuie să explorați cât mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. Cei mai mulți părinți planifică una-două săptămâni de concediu în timpul verii și se gândesc să lase copiii încă două săptămâni la bunici, însă chiar și așa, rămâne neacoperită o bună perioadă de vacanță.

Majoritatea copiilor visează încă de pe acum cu ochii deschiși la vacanța de vară, când vor putea uita de strictețea din timpul școlii și de ritmul cu care au fost obișnuiți. Activități mai relaxate și mulți prieteni, asta își doresc cei mai mulți. Pentru alții, vacanța este o oportunitate să își perfecționeze abilitățile, sau să învețe altele noi.

Experții spun că există o singură destinație care îi face pe copii să se distreze, în timp ce învață abilități necesare pe tot parcursul vieții, iar aceasta este tabăra. 

Pe măsură ce învață să ia decizii fără ajutorul părinților, copiii își cresc stima de sine și își dezvoltă abilitățile de rezolvare a conflictelor. Pe de altă parte, în tabără copiii învață să își asume riscuri, să facă față provocărilor și să-și dezvolte independența și reziliența într-un mediu în care sunt supravegheați și primesc feedback imediat.

În tabără, copiii au timpul de joacă de care au nevoie și beneficiază de instrumentele necesare dezvoltării creativității și competitivității. Și sunt atât de ocupați să se distreze încât nici nu vor observa că învață.

Pentru vara aceasta sunt tot felul de oferte de tabere: tradiționale, sportive, de artă, de familie, pentru copii cu nevoi speciale, tabere pentru tehnologie și știință, și mai există taberele de educație a trăsăturilor pozitive de caracter care s-au evidențiat a fi relevante în ceea ce înseamnă succes educațional.

Advertisement

Una dintre taberele de dezvoltare personală în care sunt antrenate superputerile de caracter este Gritty Labs.

Fiecare Laborator Gritty este un program unic dedicat unei superputeri de caracter (optimism, entuziasm, curiozitate, grit, autocontrol, inteligență socială, recunoștință) și scopul lui este de a uni copiii într-o echipă care, pentru 5 zile, se transformă în oameni ai științei psihologice, apelând la practică, experimente, materiale video, afișe, colaje, grittystorming pentru a dezbate, reconstrui și valida idei despre o superputere. La finalul acestei călătorii, participantul va pleca cu idei noi despre propria minte și cu un set de atitudini și practici. Acestea îi vor sprijini o versiune mai bună a propriei persoane, orientată către a impacta pozitiv viețile celor din jur folosindu-și calitățile dobândite.

Din perspectiva ecologică, situându-ne în fața unor fenomene globale care merită toată atenția noastră, tema comună a tuturor Laboratoarelor este GreenCause, orientată spre două direcții: Nature Mindfulness – contemplarea și aprecierea naturii, așa cum este ea și Creative Recicle.

În taberele de vară Gritty, din București și Snagov, sunt invitați copii între 5 și 10 ani, iar în cele de la munte, la MindsetLab – copii cu vârste între 9-12 ani, iar în GratitudeLab, adolescenți de 13-16 ani.

Trainerii Gritty Education sunt psihologi cu experiență vastă care dezvoltă programe de antrenament psihologic în școli și grădinițe și cu sportivi de performanță, care vor transmite părinților un feedback la finalul fiecărei tabere pe marginea conținuturilor mentale antrenate.

Dacă vreți să vă înscrieți copiii într-o tabără în care, pe lângă multă distracție, aceștia au posibilitatea de a dezvolta acele procese de gândire și conexiuni creative, intrați pe Gritty.ro și alegeți-vă perioada din cele opt săptămâni disponibile.

Vacanță plăcută!

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Coperta Catalog
ActualitateAcum o zi

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o zi

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum 3 zile

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum 3 zile

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum 3 zile

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum 5 zile

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o săptămână

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o săptămână

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o săptămână

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o săptămână

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum 2 săptămâni

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum 2 săptămâni

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum 2 săptămâni

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum 2 săptămâni

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

acneea la adolescenti
HealthAcum 2 săptămâni

Acneea la adolescenți: ghidul complet pentru o piele sănătoasă și încredere de nezdruncinat

Facebook

Advertisement