Our social corner

Health

Tai chi ameliorează depresia și anxietatea la pacienții cu accident vascular cerebral

tai chi depresie1
Distribuie

Rezultatele unui studiu prezentat astăzi in cadrul EuroHeartCare 2021 arată că practicarea Tai Chi poate reduce depresia, anxietatea și stresul, și poate îmbunătăți somnul pentru pacienții care au suferit un accident vascular cerebral. 

Aproximativ o treime dintre supraviețuitorii accidentului vascular cerebral ajung să sufere de depresie, care este asociată cu rate mai mari de invaliditate și mortalitate.

Tai chi este o tradiție străveche chineză care implică o serie de mișcări efectuate lent, concentrat și însoțite de respirație profundă, concentrându-se pe eliberarea tensiunii în corp, încorporarea atenției și imaginilor în mișcare, creșterea conștientizării și eficienței respirației și promovarea relaxării generale a corpului și a minții.

„Intervențiile minte-corp sunt utilizate în mod obișnuit în rândul adulților pentru a diminua simptomele depresive”, a spus autorul studiului Dr. Ruth Taylor-Piliae de la Universitatea din Arizona, Tucson, SUA. „Practica Tai Chi permite individului să liniștească mintea locuind în prezent și lăsând deoparte emoții negative inutile, cum ar fi depresia”.

Supraviețuitorii accidentului vascular cerebral incluși în studiu au participat la cursurile de Tai Chi, de trei ori pe săptămână, timp de opt săptămâni. Fiecare oră a început cu o perioadă de încălzire de 10 minute, urmate de 40 de minute de exerciții Tai Chi și o perioadă de 10 minute de relaxare. Participanții au învățat 24 de mișcări de bază din stilul Tai Chi Wu.

După opt săptămâni de Tai Chi, cercetătorii au observat reduceri semnificative ale simptomelor depresiei, anxietății și stresului comparativ cu valoarea inițială, împreună cu o ameliorare a somnului. Experții au prelevat probe de sânge înainte și după terminarea celor opt săptămâni de Tai Chi în vederea măsurării markerilor stresului oxidativ asociați cu depresia post accident vascular cerebral, și au descoperit o activitate mai scăzută a acestuia după la finalul studiului.

Cercetarea a fost prezentată la EuroHeartCare, un congres științific online al Societății Europene de Cardiologie.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro