Our social corner

Tech

Tesla dă în judecată un fost angajat pentru furt de informații clasificate

tesla1
Distribuie

Tesla îl dă în judecată pe fostul său angajat, inginerul Alexander Yatskov, care ar fi responsabil de furtul de informații confidențiale legate de tehnologia care stă la baza supercalculatoarelor companiei.

Yatskov a fost angajatul Tesla în perioada ianuarie-mai a anului curent, timp în care s-a ocupat de proiectarea sistemelor de răcire pentru computerul dezvoltat de companie. Super calculatorul Tesla, numit Project Dojo, urmează să gestioneze cantități mari de date, urmând să fie folosit pentru dezvoltarea softului de conducere autonomă al mașinilor.

Conform plângerii Tesla, inginerul Yatskov este acuzat că ar fi descărcat pe dispozitivele personale informații confidențiale despre modalitatea de răcire ale calculatorului Dojo, precum și alte informații asociate cu proiectul, și că ar fi refuzat să le returneze.

Alexander Iatskov a demisionat din funcția deținută la Tesla la începutul lunii mai, iar fostul angajator îl dă în judecată pentru daune compensatorii, solicitând, de asemenea, o hotărâre judecătorească care să-l oblige pe inginer să returneze informațiile furate.

Sursa: The Verge

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro