Our social corner

Entertainment

Top filme lansate în 2023

top filme 2023
Distribuie

Salut, iubitori de filme!

2023 a fost un an plin de filme excelente. De la blockbustere de acțiune la drame emoționante, de la comedii pline de umor la filme de artă captivante, anul 2023 a avut ceva de oferit tuturor.

Iată o listă scurtă cu cele mai bune 5 filme ale anului 2023, lansate în cinema:

1. Oppenheimer

Screenshot 2023 12 13 at 17 27 03 Oppenheimer 2023

Oppenheimer este un film biografic epic despre J. Robert Oppenheimer, fizicianul american care a condus dezvoltarea bombei atomice. Filmul este regizat de Christopher Nolan și are un distribuție impresionantă, inclusiv Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon și Robert Downey Jr.

Oppenheimer este un film captivant și provocator, care explorează consecințele morale ale dezvoltării bombei atomice. Este un film care nu va fi uitat curând.

2. Barbie

Advertisement
Screenshot 2023 12 13 at 17 30 47 Barbie 2023

Barbie este o comedie fantastică despre o tânără care este trimisă în lumea reală după ce este concediată din lumea ei corporatistă. Filmul este regizat de Greta Gerwig și are un distribuție stelară, inclusiv Margot Robbie, Ryan Gosling, Will Ferrell și Simu Liu.

Barbie este un film distractiv și plin de umor, care explorează tema identității de gen. Este un film care se pare că a fost pe placul fanilor de toate vârstele.

3. Poor Things

Poor Things poster

Poor Things este o comedie neagră despre o femeie care este reanimată cu creierul unui copil. Filmul este regizat de Yorgos Lanthimos și are un distribuție de excepție, inclusiv Emma Stone, Mark Ruffalo și Willem Dafoe.

Filmul spune povestea lui Bella Baxter (Emma Stone), o tânără care este reanimată cu creierul unui copil de către Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe), un savant excentric. Bella este acum o femeie cu o inteligență supraomenească, dar și cu o natură distructivă.

Filmul a fost lansat în cinematografe pe 8 septembrie 2023 și a primit recenzii pozitive din partea criticilor, care au lăudat interpretarea lui Emma Stone.

4. Killers of the Flower Moon

3301375

Killers of the Flower Moon este un thriller istoric despre un serial de crime care au avut loc în Oklahoma în anii 1920. Filmul este regizat de Martin Scorsese și are un distribuție impresionantă, inclusiv Leonardo DiCaprio, Robert De Niro și Jesse Plemons.

Killers of the Flower Moon este un film captivant și întunecat, care explorează tema violenței și a corupției, care va fi pe placul fanilor genului thriller.

5. Anatomy of a Fall

Advertisement
Screenshot 2023 12 13 at 17 53 16 Anatomie dune chute 2023

Filmul este un thriller psihologic regizat de Justine Triet cu Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner, Antoine Reinartz și Samuel Theis în rolurile principale. A fost lansat în Franța pe 23 august 2023 și a câștigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din 2023.

Filmul spune povestea Sandrei, o scriitoare germană care locuiește într-un chalet izolat din Alpii francezi cu soțul ei Samuel, un arhitect francez.

Filmul este o examinare complexă și plină de suspans a nevinovăției și sistemului de justiție. Este un must-see pentru fanii thrillerelor psihologice.

Topul filmelor după încasări

Conform datelor din decembrie, topul filmelor cu cele mai mari încasări în 2023 este următorul:

  1. The Super Mario Bros. Movie (1,04 miliarde de dolari)
  2. Barbie (960 de milioane de dolari)
  3. Oppenheimer (820 de milioane de dolari)
  4. Spider-Man: Across the Spider-Verse (740 de milioane de dolari)
  5. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (690 de milioane de dolari)

The Super Mario Bros. Movie este un film de animație regizat de Aaron Horvath și Michael Jelenic, care spune povestea lui Mario și a prietenilor săi, care trebuie să salveze regatul Mushroom de Bowser. Filmul a fost un succes comercial, depășind așteptările producătorilor.

Spider-Man: Across the Spider-Verse este un film de animație regizat de Joaquim Dos Santos, Kemp Powers și Justin K. Thompson, care este continuarea filmului Spider-Man: Into the Spider-Verse din 2018. Filmul a fost un succes critic, fiind lăudat pentru animație, scenariu și voce.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 este un film de acțiune regizat de James Gunn, continuarea filmului Guardians of the Galaxy Vol. 2 din 2017. Filmul a fost un succes comercial, depășind așteptările producătorilor.

Este interesant de observat că, în topul celor mai încasate filme din 2023, se regăsesc si filme de animație. Acest lucru arată că publicul este tot mai interesat de filmele de acest gen, care oferă o experiență cinematografică unică.

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro