Our social corner

Health

UE renunță la obligativitatea purtării măștilor în aeroporturi și avioane

Decizia Agentiei pentru Siguranta Aviatiei a Uniunii Europene
Distribuie

Pe fondul relaxării restricțiilor legate de coronavirus, Uniunea Europeană nu va mai solicita purtarea măștilor în aeroporturi și în avioane începând de săptămâna viitoare.

Decizia a fost luată de comun acord de Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Noul ghid „ține cont de cele mai recente evoluții ale pandemiei, în special de nivelurile de vaccinare și de imunitatea dobândită în mod natural, precum și de ridicarea aferentă a restricțiilor într-un număr tot mai mare de țări europene”, au declarat cele două agenții într-o declarație comună, citată de AP.

Cele două autorități recomandă în continuare distanțarea socială și spălarea mâinilor, precum și un comportament responsabil din partea pasagerilor care tușesc și strănută, pentru liniștea celor din jur.

Noile recomandări intră în vigoare pe 16 mai, însă companiile aeriene pot impune în continuare propriile reguli pentru măști, dacă zboară către sau dinspre destinații în care regulile sunt diferite.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro