Our social corner

Business

UiPath – prima companie născută în România listată la bursa New York Stock Exchange

listare la bursa UiPath
Distribuie

Povestea frumoasă a companiei de succes UiPath continuă, odată cu listarea la New York Stock Exchange: Daniel Dines a sunat clopotelul bursei americane.

UiPath a demarat procedurile de listare anul trecut, în luna decembrie, la acel moment declarând că a depus un proiect de declarație de înregistrare la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC).

După listare, UiPath a vândut 23,89 milioane de acţiuni clasa A la preţul de 56 de dolari pe titlu, ceea ce îi ridica valoarea de piaţă la circa 29 miliarde de dolari. Dintre acestea, aproximativ 9,4 milioane au fost acţiuni ale companiei,

„Ziua de astăzi marchează o etapă majoră pentru UiPath. În urmă cu șase ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București. Acum, suntem o afacere multinațională care operează în aproape 30 de țări și una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange, a transmis Daniel Dines site-ului economica.ro.

Compania UiPath a fost listata la bursa din New York

Acţiunile UiPath sunt programate să intre miercuri la tranzacţionare la New York Stock Exchange sub simbolul „PATH”.

UiPath a încheiat prima zi la New York Stock Exchange cu o capitalizare de peste 35 miliarde de dolari.

UiPath este lider global în domeniul automatizării robotizate a proceselor (RPA), iar la începutul acestui an primit o finanţare de 750 milioane de dolari, ceea ce îi ridica la valoarea la 35 de miliarde de dolari.

Cei mai mari acționari UiPath sunt Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia.

Advertisement

UiPath a fost înfiinţată în anul 2005 ca o companie de externalizare de Daniel Dineş și Marius Târcă, sub numele DeskOver şi a fost redenumită UiPath în anul 2015, când se înregistra și în statul Delaware din SUA.

La trei ani de la acest moment, UiPath devenea primul start-up fondat în România care câștiga statutul de unicorn, ceea ce înseamnă evaluarea companiei la peste un miliard de dolari.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro