Stați în legătură cu noi

Health

Un antibiotic de mult uitat, eficient în boala Lyme

Higromicina A nu funcționează împotriva majorității bacteriilor, însă a reintrat în atenția specialiștilor ca tratament pentru boala Lyme.

Boala Lyme este cauzată de o bacterie numită Borrelia burgdorferi, prezentă la șoareci. Căpușele care parazitează șoarecii se infectează și pot infecta alte animale, inclusiv oameni.

Inițial provoacă o erupție și simptome asemănătoare gripei, iar dacă nu este tratată, poate duce la probleme grave pe termen lung, ca boala Lyme. Tratamentul utilizat este un antibiotic cu spectru larg, care însă poate provoca dereglarea microbiomului intestinal și poate crea, de asemenea, o rezistență mai mare la antibiotice.

Higromicina este un antibiotic studiat inițial și abandonat în anii 80, și care a revenit în atenția specialiștilor de la Universitatea Northeastern din Boston, care se pregătesc să îl testeze pe oameni. În cadrul studiilor efectuate pe animale, echipa nu a observat niciun efect nociv al higromicinei, indiferent de mărimea dozei.

Advertisement

Pe lângă faptul că este complet inofensivă pentru animale, echipa de cercetători a descoperit că Higromicina A are un efect redus asupra majorității bacteriilor, dar este mortală pentru bacteriile spirochete, ca Borrelia burgdorferi.

Higromicina ar putea fi, de asemenea, utilizată ca tratament pentru sifilis , mai ales că această infecție bacteriană dezvoltă rezistență la tratamentele standard.

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Health

Un plasture cu micro-ace tipărit 3D, alternativă la vaccinurile din prezent

Oamenii de știință experimentează posibilitatea administrării fără durere a vaccinurilor prin plasturi cu micro-ace. Astfel, vaccinul ar fi eliberat în stratul exterior al pielii prin zeci de ace minuscule acoperite de ser.

Experții de la Universitatea Stanford și Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill au găsit o metodă să folosească imprimanta 3D pentru a să personaliza forma micro-acelor folosite în plasturi. Au fost făcute teste pe șoareci, iar rezultatele vaccinării prin plasturi au arătat răspunsuri imune mai puternice și mai durabile decât vaccinările tradiționale cu ace hipodermice, deoarece pielea are o concentrație mare de celule imune.

Ușurința și eficacitatea vaccinului sub forma unui plasture pun bazele pentru o nouă modalitate de administrare a vaccinurilor fără durere, mai puțin invazive decât în prezent, care nu necesită depozitare la rece și pot fi autoadministrate.

Deși plasturii cu micro-ace au fost studiați de zeci de ani, micro-acele imprimate 3D aliniate pe un plasture de polimer, suficient de lungi pentru a ajunge la piele sunt considerate o mare descoperire.

Advertisement

Sursa foto – uncnews.unc.edu.

Continuă să citești

Health

Primul implant cerebral tratează cu succes un caz de depresie rezistentă

Până la o treime dintre pacienții diagnosticați cu depresie  nu răspund sau devin rezistenți la tratament. Niciun tip de medicament sau terapie nu pare să ajute. Cercetători din întreaga lume lucrează constant la noi opțiuni pentru tratamentul depresiei, cum ar fi un implant cerebral nou conceput pentru depresie rezistentă.

O echipă de cercetare în domeniul neuroștiinței de la Universitatea din California, San Francisco, a investigat metodele de stimulare profundă a creierului care ar putea ameliora simptomele depresiei.

Stimularea profundă a creierului a fost realizată în trecut cu succes și în alte tulburări ale creierului, ca boala Parkinson și epilepsia.

Cercetătorii au urmărit manual locul în care apărea depresia pacientului în creier și au identificat un model specific al undelor cerebrale, necesar pentru a marca locul unde s-a introdus electrodul ulterior.

Advertisement

Acest succes este considerat un progres incredibil în cunoașterea funcției creierului care stă la baza bolilor mintale.

Echipa înregistrează deja mai mulți pacienți în studiu pentru a vedea dacă pot găsi markeri ai deprsiei personalizați, pentru a le oferi bolnavilor un stimulator al creierului similar.

Continuă să citești

Health

4 suplimente esențiale pentru tiroidă și boala Hashimoto

Cercetările sugerează că anumite suplimente – substanțe nutritive și plante – pot reduce anticorpii tiroidieni, pot îmbunătăți nivelul T3 liber și nivelul T4 liber și stabilizează TSH-ul.

Următoarele 6 suplimente pot ajuta la îmbunătățirea sănătății și funcționării tiroidei. Acestea pot fi luate singure sau în combinație între ele și pot fi utilizate, de asemenea, împreună cu medicamentele tiroidiene pentru hipotiroidism sau boala Hashimoto.

Este important să discutați îndeaproape cu medicul dvs. endocrinolog, deoarece dacă sănătatea tiroidei începe să se îmbunătățească, puteți ajunge să aveți nevoie de mai puține medicamente.

Top 4 suplimente pentru sănătatea tiroidei

Vitamina D3

Cercetările arată că nivelurile de vitamina D tind să fie mai mici la persoanele cu hipotiroidism. Organismul are nevoie de vitamina D pentru a produce și utiliza hormoni tiroidieni iar vitamina D este un modulator imun important care este implicat în sute de funcții care susțin sănătatea în corp – inclusiv sănătatea oaselor, modificarea, reglarea glicemiei și energia.  În unele cazuri, vitamina D este veriga lipsă atunci când o femeie utilizează deja hormoni tiroidieni suplimentari, însă nu vede rezultate.

Advertisement
Seleniu

Organismul transformă seleniul mineral într-un antioxidant foarte puternic, glutationul, care protejează tiroida de inflamație și stres oxidativ. Există studii care au arătat că suplimentarea cu seleniu poate reduce și anticorpii TPO. Seleniul este, de asemenea, esențial în conversia T4 (forma inactivă a hormonului tiroidian) în T3 (forma activă).

Inozitol

Studii recente au descoperit că combinația de seleniu și mioinozitol este mai puternică în reducerea anticorpilor anti-tiroidieni și la îmbunătățirea funcției tiroidiene și a nivelurilor de TSH – decât seleniul, luat singur. Totuși, rezultatele studiului arată că au fost necesare șase luni de tratament pentru beneficii maxime. 

Zinc

Zincul este implicat în conversia T4 în T3. Participanții din cadrul unui studiu care au luat sulfat de zinc timp de 12 luni au avut niveluri de T3 intrate în intervalul normal. De asemenea, au avut scăderi în T3 invers și au avut o comunicare mai bună între hipotalamus și tiroidă.

Advertisement
Continuă să citești
Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro