Our social corner

Health

Un antibiotic de mult uitat, eficient în boala Lyme

spirochete lyme1
Distribuie

Higromicina A nu funcționează împotriva majorității bacteriilor, însă a reintrat în atenția specialiștilor ca tratament pentru boala Lyme.

Boala Lyme este cauzată de o bacterie numită Borrelia burgdorferi, prezentă la șoareci. Căpușele care parazitează șoarecii se infectează și pot infecta alte animale, inclusiv oameni.

Inițial provoacă o erupție și simptome asemănătoare gripei, iar dacă nu este tratată, poate duce la probleme grave pe termen lung, ca boala Lyme. Tratamentul utilizat este un antibiotic cu spectru larg, care însă poate provoca dereglarea microbiomului intestinal și poate crea, de asemenea, o rezistență mai mare la antibiotice.

Higromicina este un antibiotic studiat inițial și abandonat în anii 80, și care a revenit în atenția specialiștilor de la Universitatea Northeastern din Boston, care se pregătesc să îl testeze pe oameni. În cadrul studiilor efectuate pe animale, echipa nu a observat niciun efect nociv al higromicinei, indiferent de mărimea dozei.

Pe lângă faptul că este complet inofensivă pentru animale, echipa de cercetători a descoperit că Higromicina A are un efect redus asupra majorității bacteriilor, dar este mortală pentru bacteriile spirochete, ca Borrelia burgdorferi.

Higromicina ar putea fi, de asemenea, utilizată ca tratament pentru sifilis , mai ales că această infecție bacteriană dezvoltă rezistență la tratamentele standard.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro