Stați în legătură cu noi

Health

Un nou vaccin COVID fără brevet a fost oferit „cadou lumii”

Cercetătorii de la Spitalul de Copii din Texas și Colegiul de Medicină Baylor au dezvoltat un nou vaccin COVID-19, pe care l-au oferit fără brevet producătorilor de vaccinuri din întreaga lume. 

Vaccinul a fost numit Corbevax și se bazează pe o tehnologie tradițională bazată pe proteine.

La sfârșitul anului 2020, echipa de cercetare din SUA care a dezvoltat vaccinul, împreună cu compania farmaceutică Biological E din India au început studiile clinice pe câteva mii de participanți care au constatat că Corbevax este sigur și eficient în generarea de răspunsuri imune robuste la SARS-CoV-2.

Datele testului au fost comparate cu un vaccin deja aprobat numit Covishield (varianta produsă în India a vaccinului COVID-19 de la Astrazeneca). Corbevax a generat semnificativ mai puține efecte adverse decât Covishield și a produs răspunsuri imune superioare.

Acest vaccin a fost dezvoltat fără brevet, pentru a putea fi fabricat cu ușurință de producătorii de vaccinuri din întreaga lume. 

Advertisement

Unul dintre cercetătorii care conduc proiectul, Peter Hotez, l-a descris drept un „cadou pentru lume”, menționând că tehnologia a fost deja transferată producătorilor de vaccinuri din India, Indonezia, Bangladesh și Botswana.

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro