Our social corner

Health

Un plasture cu micro-ace tipărit 3D, alternativă la vaccinurile din prezent

vaccin plasture micro ace1
Distribuie

Oamenii de știință experimentează posibilitatea administrării fără durere a vaccinurilor prin plasturi cu micro-ace. Astfel, vaccinul ar fi eliberat în stratul exterior al pielii prin zeci de ace minuscule acoperite de ser.

Experții de la Universitatea Stanford și Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill au găsit o metodă să folosească imprimanta 3D pentru a să personaliza forma micro-acelor folosite în plasturi. Au fost făcute teste pe șoareci, iar rezultatele vaccinării prin plasturi au arătat răspunsuri imune mai puternice și mai durabile decât vaccinările tradiționale cu ace hipodermice, deoarece pielea are o concentrație mare de celule imune.

Ușurința și eficacitatea vaccinului sub forma unui plasture pun bazele pentru o nouă modalitate de administrare a vaccinurilor fără durere, mai puțin invazive decât în prezent, care nu necesită depozitare la rece și pot fi autoadministrate.

Deși plasturii cu micro-ace au fost studiați de zeci de ani, micro-acele imprimate 3D aliniate pe un plasture de polimer, suficient de lungi pentru a ajunge la piele sunt considerate o mare descoperire.

Sursa foto – uncnews.unc.edu.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro