Stați în legătură cu noi

Health

Un test de sânge depistează din timp tumorile și metastazele

Un nou studiu efectuat la Universitatea Oxford arată că un test de sânge poate să detecteze mai multe tipuri de cancer și chiar mai mult decât atât, dacă acestea s-au răspândit, sau nu.

Unul dintre autorii studiului, dr. James Larkin, explică cum testul se bazează pe metaboliții din sânge, molecule mici care sunt produse ca urmare a proceselor metabolice.  „Celulele canceroase au amprente metabolomice unice datorită proceselor lor metabolice diferite. Abia acum începem să înțelegem cum metaboliții produși de tumori pot fi utilizați ca biomarkeri pentru a detecta cu exactitate cancerul. ”

Cercetătorii au raportat că testul de sânge a detectat corect cancerul la 19 din 20 de pacienți și a putut identifica dacă acesta a metastazat deja în 94% din cazuri. 

Studiul reprezintă un pas important pentru folosirea unui test de rutină în vederea depistării precoce a cancerului, după această etapă urmând să fie efectuate studii suplimentare pe grupuri mai mari de pacienți.

Advertisement
Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro