Our social corner

Sciences

Video: Mama caracatiță își protejează ouăle ascunse într-o țeavă

caracatita salveaza ouale1
Distribuie

Un biolog marin australian a asistat la o scenă înduioșătoare în care o caracatiță dă dovadă de instinct matern. In clipul video realizat pe o plajă din Australia, se observă cum o caracatiță rostogolește o țeavă de plastic plină cu ouă spre ocean.

Biologul marin Sheere Marris a scris în legenda videoclipului că este mereu în căutarea unei „comori” și a unei vieți interesante pe care furtunile ar fi putut-o aduce la mal. „Întotdeauna ridicăm gunoiul pe parcursul drumului și acord o atenție deosebită sticlelor goale, țevilor vechi etc. deoarece știu că sunt ascunzătoarea perfectă pentru o caracatiță”.

Sheree Marris a găsit o caracatiță care se găsește de obicei doar pe țărmurile mai reci și sudice ale Australiei, într-o bucată de țeavă, mama încercând să o împingă pentru a-și proteja ouăle care „atârnau ca niște candelabre albe de pe acoperișul creșei sale improvizate”, după cum a povestit biologul marin. „A fost unul dintre cele mai remarcabile lucruri pe care le-am văzut vreodată”, a adăugat ea. În materialul filmat, Marris îi spune caracatiței: „Ești o mamă minunată”.

Credit: Sheree Marris prin Storyful

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro