Our social corner

Business

YouTube interzice reclamele pentru politică, alcool, medicamente și jocuri de noroc pe pagina principală

youtube1
Distribuie

Începând de luni, YouTube a interzis pe pagina sa principală mai multe categorii de publicitate: jocuri de noroc, conținut politic și alegeri, alcool și medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, cu toate că reclamele care apar în partea de sus a paginii de pornire YouTube reprezintă „cea mai proeminentă destinație de publicitate Google disponibilă agențiilor de publicitate”, după cum menționează compania.

Google a transmis printr-un comunicat: „Credem că această actualizare se va baza pe modificările pe care le-am făcut anul trecut în procesul de rezervare masthead și va duce la o experiență mai bună pentru utilizatori”. YouTube a menționat că fiecare material publicitar destinat paginii sale principale va fi examinat astfel încât să se asigure „respectarea cerințelor privind conținutul anunțului masthead YouTube”, care se adaugă politicilor Google Ads și YouTube.

Iata reclamele care sunt restricționate pe pagina principală Youtube:

  • Jocurile de noroc: active care descriu sau fac referire la conținut legat de jocuri de noroc, inclusiv jocuri de noroc offline, jocuri de noroc online, jocuri online care nu sunt de cazino și jocuri de cazino sociale.
  • Alcool: active care descriu sau fac referire la conținut referitor la alcool, inclusiv reclame care promovează vânzarea alcoolului, precum și reclame de branding sau informative, axate pe băuturi alcoolice
  • Medicamente eliberate pe bază de rețetă: active care descriu sau fac referire la termenii medicamentelor eliberate pe bază de rețetă.

Aceasta este a doua mare schimbare a politicii masthead Youtube, în mai puțin de un an, după ce în noiembrie 2020 compania a interzis agenților de publicitate să rezerve locul pentru o zi întreagă.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro